joi, 23 februarie 2012

0,75

Am început de ieri să trec în revistă toate personajele simpatice cu ochelari. Din păcate, nu-mi vin în minte decât băieţi: Harry Potter, Ştietot, parcă şi Dexter. Fetiţe nu prea sunt. E una printr-un desen de pe Minimax care are ochelari şi aparat dentar şi vorbeşte o păsărească şoptită. Nu e deloc drăguţă. Dar, Ana va fi. Deocamdată are nişte pupile enorme, dilatate forţat de atropină.

Totul a început cu un copil, văicărindu-se de dureri de ochi. Azi aşa, mâine aşa, până la urmă l-am luat de o aripă şi l-am dus la un control. Prima veste - are conjunctivită. Nimic grav, nimic infecţios, doar un pic usturăcios. Am şi eu, of course, că doar nu era să ratez aşa ceva.

Şi dacă tot eram prin preajmă, hai să vedem cum stăm cu dioptriile. Degeaba încercam eu să salvez situaţia spunând că Ana nu e la şcoală şi că încurcă D cu P şi R, că doar cu dreptul nu le nimerea. Stângul era la nivel de şcoală, dreptul a rămas la grupa mijlocie. Concluzia - astigmatism minor. Mai pe româneşte, corneea are nişte curburi anormale şi de aia copilul vede la distanţă cam în ceaţă. Doar cu un ochi.

Dacă e să mă iau după doctorul de ieri, trebuie să-i fac ochelari. Dacă e să mă iau după Internet, acest -0,75 pe care îl are ea nu necesită corectare. Aşă că o să caut o a doua opinie şi o să mă decid după aia. Ce e amuzant e că degeaba îi tot dădea doctorul lentile de probă, fie-mea zicea că vede la fel de prost.

Partea bună e că Ana, pe lângă astigmatism, are şi simţul umorului.
Ieri, în cabinetul de oftalmologie:
Oftalmologul: O să-ţi dau ochelari!
Eu: Super! O să ai şi ochelari şi aparat dentar.
Ana: Minunat! Mai lipseşte să cad pe gheaţă şi să am şi mâna în ghips!

9 comentarii:

Loredana spunea...

E grozava pustoaica! Chiar are umor!

Loredana spunea...

Mai este si strumful cu ochelari, daca imi mai vine ceva in minte, va spun.

ioana spunea...

Da,asa e, pe asta il uitasem. Dar vezi, tot baiat e:((

Luminita spunea...

e minunata asta mica!

g.cojocaru spunea...

tare rau! :) Sper sa nu aveti nevoie de ochelari pana la urma!

Ioana spunea...

Hai mai, ca nu e asa de rau! O sa fie haioasa, ma incurajez eu.

g.cojocaru spunea...

nu a murit nimeni de la purtatul ochelarilor! ;) .. plus ca acum sunt niste modele tare simpatice speciale pentru copii. ;)

g.cojocaru spunea...

si ca tot veni vorba de personaje: Velma (scooby doo) si Daria (daria)si... Belle creata de Disney apare putin cu ochelari http://fc07.deviantart.net/fs70/i/2010/363/0/5/belle_with_glasses_by_jacksparrowsbabe-d35ywp7.jpg

Ioana spunea...

Asa e! O sa-i spun si Anei. Merci de idee.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes