marți, 6 august 2013

Azi n-am chef de titlu

Corect ar fi fost să mă duc să-mi cumpăr detergent și balsam de rufe. Și o sticlă de ulei. Să mă fi trezit pe la nouă, să-mi fi băut repede cafeaua și să fi plecat la Cora. Așa ar fi fost corect. Să-mi las timp suficient să ajung înapoi acasă, să calc restul de rufe din lighean, să spăl geamurile de la sufragerie și să vorbesc cu tipul de la dezinsecție ca să rezolvam naibii cu gândacii ce se încăpățânează să-și facă plimbări nocturne prin bucătăria noastră.

Apoi, ar fi fost bine să-i caut Anei niște tricouri curate în dulap să i le duc joi, la țară. Ar fi fost bine să-mi spăl și frigiderul și eventual congelatorul. Ar fi fost corect să iau o cârpă și să șterg praful de pe birou, ăla care îmi rămâne pe  degete.  Aș fi avut timp să le fac pe toate dacă m-aș fi organizat un pic mai bine.

Eu mă organizez bine în general. Chiar și atunci când trebuie să fiu la radio la patru după amiază. Mai ales atunci. În zile ca astea am toată casă la dispoziție să fac ce vreau cu ea. Dar azi am vrut să stau. Cu o ceașcă de cafea (apropo, s-a terminat și cafeaua), tolănită pe canapea, cu telecomanda în mână, oscilând între un film prost și romantic și o emisiune cu maimuțe. Azi am stat și am pierdut vremea.  Și mi-a plăcut. Cred că mai vreau.  Mai am cam o oră de pierdut în care aș avea totuși timp să spăl măcar frigiderul. Dă-l naibii, mă duc să văd ce mai fac maimuțele, că filmul prost s-a terminat cu bine.

4 comentarii:

Anne spunea...

Pentru gandaci recomand Regesc, worked like a charm :)

Ioana spunea...

Gata, il trec pe lista de Cora:)

pipioz spunea...

pentru lene recomand sa te bucuri de ea ca tare e buna cateodata :)

ioana spunea...

Da,chiar asa! Bine e sa ai o juma te zi pe care sa o pierzi!

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes