duminică, 9 noiembrie 2014

Despre cratime

Disclaimer: acesta este un guest post scris de soț.

Ana a ajuns la exercițiile mai grele cu cratime și încă nu le știe perfect. Așa că am făcut o mică aplicație interactivă; o găsiți mai jos și vă puteți invita copiii să experimenteze cu ea. Scopul este să corecteze cu succes 12 linii de text consecutive; apăsați pe butonul „Verifică” sau pe tasta Enter pentru a valida scorul. Numai ultimele 12 corecturi sunt contorizate – pot fi 100 greșite în urmă, asta nu contează. Dacă doriți să experimentați voi înainte, puteți șterge istoricul experimentelor voastre apăsând butonul „Resetează scorul”.

Succes!


Dacă doriți să ne sugerați idei sau fraze noi pentru corectat, înlocuiți textul cu sugestia voastră și apăsați butonul „Trimite sugestie”; această operațiune nu afectează scorul curent.

6 comentarii:

Irina spunea...

'Gandeam ca poate ar fi bine sa-ti speli sosetele', ca si 'Baietelule, pune-ti cartile pe masa.' Sunt date ca raspuns gresit...dar si corect.😉 In rest, stiu sa scriu cu cratima (desi sunt absolventa de Informatica, cum m-ar necaji tata), dar Sara mai are un pic. Aplicatia foarte simpatica,oricum! Pupaturi din Irlanda.

ioana spunea...

Bogdaneee, ia uite ce zice Irina!!

B. spunea...

Da, trebuie doar să adaugi (sau să nu adaugi) cratime; dacă schimbi "Băiețelule" în "Baietelule" (observă lipsa diacriticelor) atunci zice că ai greșit (ceea ce este de altfel adevărat; atunci când scrii de mână nu ți-ar trece prin cap să scrii "baietelule"). :)

Irina spunea...

Iertare! Nici nu stiu cum de mi-a trecut prin cap sa ma indoiesc de tine, Bogdane!? :) Chiar te dadeam de exemplu Sarei, spunandu-i, asa cum mi se spunea si mie cand eram mica :'Vezi, Bogdan citea Douăzeci de mii de leghe sub mări inainte sa mearga la scoala!' :)

B. spunea...

Haha, foarte mișto – am urât să citesc până prin clasa a II-a, când m-a obligat taică-miu să citesc primele 50 de pagini din Tom Sawyer.

Irina spunea...

Tom Sawyer este, intr-adevar, o alegere excelenta, daca vrei sa-ti convingi 'copilul' sa citeasca.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes