luni, 16 septembrie 2013

Proteste în capitală

- Nu vreau! Vreau să rămân mică, să am cinci ani și să merg la grădiniță!
- Și să rămâi proastă?
-Da! Că ai zis că tu mă vei iubi oricum!

Credeți-mă, am încercat oricum: și cu viitoarele petreceri cu colegii, cu excursia tradițională de la începutul anului, cu blondul din banca a doua, cu alergătura din pauză. Tot tristă e.
- Dar ce are școala asta de nu-ți place de ea?
- Mă torturează.

Credeți-mă, am încercat oricum: că se va face mai deșteaptă, mai cultă și mai independentă, că va citi din ce în ce mai mult, că vom putea discuta în curând despre fel de fel de lucruri, că poate blondul o să o placă și el, că poate ies în oraș cu B. cât e ea în excursie. Tot tristă sunt. Și tot torturată mă simt. Și voi?

6 comentarii:

Alexandra Albu spunea...

Sa-ti zic ca a mea n-a vrut sa intre in clasa? A bagat doamna vreo...ca spre o suta de oameni in clasa, toti copiii cu cate unu-doi-trei apartinatori...Mara n-a vrut sa intre. Am stat pe hol. Avea o mutra disperata. Mi-a zis "mie nu imi place balamucul asta". Puteam sa o contrazic? A fost oribil.

Anonim spunea...

Zi-i ca legea spune ca parintii isi intretin copiii numa pana la 18 ani iar mai mult numa daca sunt studenti.
Scoala nu te face mai destept sau mai cu succes la gagii ci e drumul spre bani.
Daca fura face parnaie, daca ramane doar cu 1 clasa va avea un salar f mic sau deloc... si tot asa.
Spre deosebire de animalele salbatice care se descura singure cu instinctu lor si alea domestice care sunt sub paza omului, noi,homo sapiensii tre sa muncim mai altfel ca sa mancam ceva...asta e,ghinion,intr-o viata viitoare sa ceara arta planeta, poate nimereste mai bine :)

ioana spunea...

Poate ca sunt de moda veche, dar scoala ar trebui sa fie drumul spre cunoastere, spre cultura, spre stima de sine. Chestia cu banii e relativa.

Anonim spunea...

Da-o la o scoala d-aia privata unde copiii sunt mai degraba rasfatati decat stresati si gata.Au program lejer, invata numai ce le place...
Metoda 2: cunostere si cultura se pot obtine foarte frumos numai cu meditatori, din citit acasa, din calatorii, teatre,filme etc.Se poate si pe cai usoare sa obtii cunoastere(adica fara note, teze, stres,teme ,teme de vacanta etc),cultura si stima de sine, daca iti permiti intr-adevar.Decat teroare mai bine bucurie si placere.Daca ai conturi de milioane de euro care sa-i permita lejeritate toata viata, poate ca e absurd s-o chinui.Cu toate ca s-ar putea vreodata sa regrete...

ioana spunea...

Draga anonim, despre ce vorbesti?

Anonim spunea...

Mda, e greu cu scoala. Fata mea a inceput acum clasa 0 la Londra, are doar 4 ani. Prima saptamana a fost mai dificila, insa profesoara se pare ca a reusit sa se faca placuta. In prima zi le-a dat o stea pe piept pt ca au fost curajosi, a doua zi niste bomboane, a treia zi un sticker ... si acum in a treia sapatamana fata mea e ok, intra singura in clasa, e relaxata si mandra nevoie mare ca ea e brave.
Din cate vad eu nu sunt foarte stricti, de exemplu nu trebuie sa stea in banci, stau toti pe covor in fata profesoarei, in loc de banci sunt patru mese rotunde unde se duc cand au de scris, lipit, taiat. Desi am rezervele mele in ceea ce priveste varsta frageda la care ii iau la scoala si ritmul alert de invatatura, macar sunt impacata cu gandul ca ea pare a fi ok.
Bafta multa!

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes