joi, 13 februarie 2014

Ne vedem pe 22?

Mă uit la ea și încerc să mi-o imaginez peste câțiva ani. Nu mulți. Vreo patru, cinci. Cred că va fi mai degrabă genul de adolescentă cool, cu căști în urechi și blugi tăiați. Sau poate că interesul ușor exacerbat pe care  îl afișează încă de pe acum pentru mărgele și eșarfe să o ducă spre tagma acelor pisi-misi care se alintă și dau ochii peste cap? Recunosc că mi-e frică. Nu de ea, nu de ea cea care va fi, ci de mine. Voi putea eu oare să tac, să mă abțin, să nu critic, să nu comentez, să aștept? Cred că una din cele mai mari spaime cu care mă confrunt este aceea de a o auzi reproșându-mi "tu nu mă cunoști și nu mă înțelegi deloc". Mi-a spus-o deja de câteva ori. Când plângea pentru că o certasem. Că e dezordonată, că e împiedicată, că nu e atentă. Atunci, de la înălțimea celor nici 135 de centimetri, s-a revoltat toată, strigându-mi "tu nu ești niciodată mulțumită!" Așa să fie oare? Oare ce vrem noi, părinții, de la copiii noștri? Am spune cu toții că nu vrem decât să fie sănătoși și fericiți. Dar de câte ori nu i-am înghesuit într-un colț pretinzându-le, poate fără să ne dăm seama, să ne facă pe noi mai fericiți. De câte ori n-am preferat să înlăturăm obstacolele din calea lor în loc să-i învățăm pe ei să le observe, arătându-ne apoi dezamăgiți că au rămas atârnați de fusta mamei?

Am citit undeva că spaima cea mai mare a unui copil nu este să-i moară părinții, cum am putea crede, ci să simtă că aceștia nu sunt mândri de el. Iar pentru asta trebuie ca fiecare dintre noi să-și iubească copilul așa cum are el nevoie să fie iubit. Ca pe un individ de sine stătător care își caută locul în lume. Și până la urmă, dacă peste zece sau douăzeci de ani eu și Ana vom rămâne cele mai bune prietene, chiar mai contează așa de mult că e dezordonată sau împrăștiată, că își dă banii de buzunar pe eșarfe sau că stă cu căștile în urechi? Poate așa e ea. Eu trebuie să ajung să o cunosc și nu ea să se schimbe pentru mine. Dar cum?

Sper să aflu mai multe sâmbătă, la conferință. Un eveniment plin de surprize, după cum anunță organizatorii. Cea mai recentă: încheierea  unui parteneriat cu Crystal Palace Ballrooms, care va susține cheltuielile cu masa de prânz, motiv pentru care s-au modificat prețurile pentru participare. Prețurile noi le găsiți pe site.  Cei care deja au plătit un preț mai mare vor primi diferența de bani înapoi în momentul înregistrării în dimineața conferinței.

Vești bune pentru aceia dintre voi care ar dori să vină la eveniment, dar nu au cu cine să-și lase copii: luați-i cu voi! Organizatorii au creat doua zone concept, una de alăptare ce va fi chiar în sala de conferințe și va fi dotată cu perne astfel încât să fie cât mai comodă (Breastfeeding Corner), iar a doua va fi o sală special pregătită pentru copiii trecuți de vremea bebelușiei, Crafts and Play Corner, unde copiii se vor putea juca liberi. Această zonă va fi dotată cu jucării de la Marvelous Store și de asemenea vor fi gândite ateliere de creativitate de către echipa de la Lumea lui Momo. Detalii găsiți tot pe site.
Gata, acum chiar că nu mai aveți niciun motiv să nu veniți. Ne vedem așadar pe 22 februarie, de acord?

0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes