vineri, 7 martie 2014

Pupe mama!

Acum vreo două zile, cineva a scris pe un blog cam aşa: nu vă mai pupaţi copiii pe gură! Am citit, am dat aprobator din cap, scăpând spre mirarea celor din birou câte un îhî şi apoi... şi apoi au început să curgă comentariile. Şi... surpriză! Sunt multe mame -- dar cum să vă spun, chiar multe! -- care nu văd nicio problemă în a-şi pupa copiii pe gură! Din start o să elimin orice fel de trimitere la spusele psihologilor, deşi, chiar şi cu trimitere, ceva mă face să cred că dacă nu vedeţi nicio problemă în asta nu citim din aceeaşi psihologi, şi o să vă spun pe scurt aşa: nu vă mai pupaţi copiii pe gură pentru că e scârbos! Îmi pare rău, dar pentru mine, cea care nu sunt mama copilului tău, ci doar o persoană din societatea în care vrând, nevrând, trăieşti tu şi familia ta, imaginea unor buze de adult care se aşează pe cele ale unui copil îmi repugnă. Pe tine, părintele care îţi iubeşti aşa de mult copilul încât nimic din ceea ce are legătură cu el nu ţi se pare deplasat sau ciudat, te pot înţelege. Am şi eu un copil şi ştiu foarte bine că sunt momente în care îţi vine să te impregnezi de el de atâta iubire. Este un sentiment mai presus de orice ai trăit până să devii părinte, dar, cu tot respectul, nu ai dreptul să ţi-l asumi astfel încât să-i transmiţi mesaje greşite. Pentru că sărutul pe buze, fie el de dimensiunile unui pupic reprezintă un mesaj. Asta e! Şi este tipul de mesaj pe care adulţii şi-l rezervă ca să-şi exprime iubirea. Sigur, departe de mine ideea că tu, atunci când îi dai celui sau celei mici un pupic pe buze, ai orice fel de gând de sexualitate în cap. Dar pentru mine, individul care asistă la aşa ceva, sărutul vostru se asociază în capul meu cu ceva nelalocul lui, înţelegi? Nu te aştepta ca cel mic, odată ce va creşte, să ştie să-ţi spună stop! Tu eşti părintele, tu trebuie să stabileşti limitele.

Şi acum intervine şi întrebarea principală: ce reprezintă pentru copil acest pupat pe gură cu părintele? Am zis că nu fac referire la psihologi şi o să mă ţin de cuvânt. Dar o să vă spun doar atât: am văzut un copil la grădiniţa Anei care, obişnuit să se pupe cu mama şi tata pe gură, aştepta să fie pupat la fel şi de educatoare. Restul copiilor se uitau pătrat la el pentru manifestările acestea de tandreţe, iar el a sfârşit prin a simţi că era ceva în neregulă cu el şi familia lui.

O să-mi spuneţi că sunt complet absurdă şi că noi, astea de ne strâmbăm la imaginea tăticilor care-şi pupă fetiţele pe gură în faţa şcolii sau a mămicilor care îi dau băieţelului cu ghiozdan în spate un sărut pe guriţă, suntem doar nişte caţe exagerate şi închistate. Bun, pot să accept. Dar atunci v-aş ruga să-mi răspundeţi şi mie la o întrebare: de ce vă pupaţi copiii pe gură? Serios, care e faza? Nici măcar nu poţi să-l pupi cum trebuie că dacă vrei să apeşi cu buzele aşa cum faci când îl pupi pe obraz, rişti să transformi pupicul într-un început de sărut. Şi asta e câh. Sper că măcar cu asta sunteţi de acord. Dacă vă e egal unde îl pupaţi, aţi putea atunci să nu-l mai pupaţi pe gură? Sau măcar nu în public? Serios, e un spectacol neplăcut pentru că, din păcate, imaginea unor buze de părinte unite de cele ale unui copil atrage privirea. În plus, trăim într-o lume complet nebună, iar copilul vostru va ajunge să creadă că un adult care doreşte să pupă pe gură un copil e ceva absolut normal. Şi oameni buni, nu e -- şi o ştiţi şi voi! Că doar nu l-aţi lăsa şi pe vecinul de la ţară să o pupe pe gură pe aia mică a voastră când vă duceţi în vacanţă, aşa-i? Faptul că eşti părintele lui nu te face mai puţin adult în raport cu el şi cu corpul lui. Iar corpul lui e al lui şi e important, zic eu, să simtă că-i aparţine.

24 comentarii:

Alexandra Albu spunea...

Ah doamna, ce mult te iubesc! Si promit sa nu te pup pe gura cand ne-om intalni! M-a socat si pe mine discutia de ieri intr-un hal si nu pentru ca sunt multi care zic ca noi vedem pedofilie. Ci pentru ca sunt culti, sunt cu mintile in cap unii din ei. Si totusi n-au scapat de acest obicei scarbos care provine de la tzara. Eu in familia mea care e crescuta la oras de 4 generatii n-am vazut in viata vietilor mele pupat pe gura copiilor. Cand am vazut prima data o mama (provenienta Moldova, no offence) ca isi pupa baiatul de clasa a treia pe gura (eu eram clasa 1) era sa mor! M-am simtit...prost, aiurea, stiam ca e ceva total deplasat, stiam ca asta fac numai "oamenii casatoriti".

Si da, trecand de psihologi care TOTI spun ca nu e ok sa faci asta si ca daca o faci la inceput cand e bebe trebuie sa te opresti cand creste, deci alta trauma pe copil ca tu nu-l mai pupi la fel si el se intreaba cu ce a gresit...dincolo de astea eu am vazut reactia Marei. Avea vreo 2 ani cand ne-a vazut ca noi ne pupam pe gura si incerca si ea sa faca la fel. I-am spus frumos si bland ca ala e pupatul lui mami cu tati. Mai tarziu cand m-a intrebat de ce e asa i-am spus ca dragostea dintre mine si tati sau dintre doi oameni "casatoriti" (chiar si de acelasi sex) e un alt fel de dragoste cu alt fel de pupici. Si ca pentru copii pupicii sunt pe obrajor, pe frunte, pe maini, picioare, si pe unde mai nimeresti :))) Si copilul a inteles iar cand a vazut pe la 4 ani doua doamne sarutandu-se la tv mi-a zis uite, doamnele alea se iubesc!

Acum doua zile a vrut sa ma pupe si cum se agata de mine si am intors capul cumva, a nimerit pe un colt de gura. S-a speriat! S-a inrosit la fata si s-a suparat. Are 7 ani si stie clar, mi-a zis "mami, nu trebuia sa se intample asa!". Am asigurat-o ca a fost un accident si ca da, nu ne pupam pe gura. Pentru ca chiar n-avem de ce sa facem asta. Nici un motiv.

szqwer spunea...

Uite, eu sunt una din alea care imi mai pup copilul ( si baiat pe deasupra) si pe gura.As putea totusi sa inteleg frazele acestea?
"Sigur, departe de mine ideea că tu, atunci când îi dai celui sau celei mici un pupic pe buze, ai orice fel de gând de sexualitate în cap. Dar pentru mine, individul care asistă la aşa ceva, sărutul vostru se asociază în capul meu cu ceva nelalocul lui, înţelegi?"
Ori e departe de tine gandul , ori e aproape?
As putea eu, care sunt in tabara adversa a celor care citesc psihologi si traiesc dupa spusele si faptele orasenilor, sa inteleg de ce in capul unor oameni normali, cu o sexualitate la fel de normala, atunci cand vad un parinte ca-si pupa copilul se gandesc la altceva? Ma scuzi, dar mintea mea judeca ca cei care aveti o problema sunteti voi, cei care ganditi asa ceva.Eu nu as putea in viata mea sa gandesc atat de pervers despre un lucru atat de curat, manifestarea iubirii dintre un parinte si un copil.
Despre faptul ca se discuta de pedofilie, de scarba de la un simplu pupic,si ca este privit in felul asta...no comment!
dar asta este o situatie comparabila cu cea a sexului intre adulti, unii vad in sex un lucru urat si murdar ( deh! educatia atat de cretina de pe vremea lu' mamaie cand trebuia sa te mariti cu ala de dintai), altii vad in sex un lucru firesc si perfect normal, altii il vad ca si cum ar fi o ghionoaie,etc.Tot ceea ce se discuta tine de educatia sexuala a fiecarui om, care in Romania e varza, frate.E subiect tabu ca si ciclul,etc.Am cunoscut nshpe mii de femei romance care sunt varza la capitolul educatie sexuala.Dar nu le acuz, nu e vina lor , asa au fost educate.Trist este ca si ele, la randu-le educa asa.D-astea avem atat de multe adolescente gravide, bolnave de diverse boli, etc.Pentru ca mamele lor considera un pupic ca pe o pedofilie si ca pe ceva pervers si murdar...
E simplu, e doar o manifestare de dragoste intre 2 oameni normali, nimeni nu face caz din asa ceva.Dar nu avem ce sa dezbatem si atunci ne luam de orice fleac firesc ( ma rog, de la tara).

Alexandra Albu spunea...

Nu, nu ai DE CE sa iti pupi copilul PE GURA. Prietenii nu ti-i pupi pe gura, nu? Copiii prietenilor? Ii pupi pe gura? Ca-s mici si poate sunt si foarte dragalasi... de ce nu-i pupam cu totii pe gura? Pai pentru ca e un gest NEIGIENIC! Nu e ok sa ne lingem decat daca suntem intr-o relatie cu implicatii sexuale. Iar in SOCIETATE, acolo unde vrei sa iti cresti copilul, guess what? Pupatul pe gura e un gest care asta INSEAMNA. Iar sarutul in actul sexual stii de ce se practica? Pai pentru ca 1. in saliva exista hormoni sexuali (testosteron) care te excita. si 2. gura e o zona EROGENA. De aia "prostii" astia de psihologi zic nene... nu e ok. Las-o balta! Pupa-l oriunde vrei tu in afara de gura si organe sexuale! E simplu! Si mult mai bine pentru el care nu va fi confuz ulterior.

szqwer spunea...

In primul rand ca tonul comentariului tau e oarecum poruncitor si asta nu e chiar ok,pana la urma e strict problema mea oricum as actiona.
Doi la mana,in societatea romaneasca inseamna asta.Dar am povestit mai sus ca societatea romaneasca e destul de bolnavioara din multe puncte de vedere.
Va fi confuz cu siguranta cand va intalni probabil asemenea ganduri aiurea.Imi explici ce inseamna un sarut, eu povesteam de un pupic, nu fac schimb de saliva nici cu mama si nici cu al meu baiat.Iar eu sunt perfect normala , desi extrem de confuza de multe ori cand am auzit povesti multeeeee de frustrate sexual.Sa inteleg dupa cum gandesti tu ca daca imi pup o prietena pe gura ( imi pup si nu sarut cu limba ) am porniri gay?
Sau ar trebui sa inteleg ca daca am un prieten(barbat), cu care ma cunosc si suntem imprieteniti de 30 ani, cu care ma pup pe gura cand ma vad, trebuie sa mi-o si trag cu el?
Alexandra, eu stau la sat, d-asta vreau sa ma lamuresti tu care esti de la oras cum e cu modernismul asta in gandire si cum explici tu situatiile de mai sus.
Aaa,ai citit probabil pe FB ca am cunoscut intamplator un caz in care un el era vehement ca si tine in societate ca nu e ok pupatul pe gura al copilului, imbratisari, etc. iar el isi abuza fetita de 4 ani cu acordul sotiei? ia zi si p-asta cum o explici, tu medicul si psihologul nostru.

Anonim spunea...

Szqwer: pentru tine nu are nimic sexual. Pentru mine, privitor, are. Pentru mine o mama care-și pupa copilul pe gura se asociază în mintea mea cu o mama care, mai târziu, intra peste copilul puber in timp ce face dus ca sa-l spele pe spate. Eu nu spun ca pentru tine este o problema, ci pentru el. Gandeste-te asa: tu te pupi cu baiatul pe gura. Vine bona si vede ca asta e ok la tine in familie si-l pupa si ea. Apoi, vine si vecina, prietena bonei, sa zicem, si face si ea la fel. Ti se pare ok? Daca nu, inseamna ca stii ca nu e in regula, dar consideri ca doar tu, ca mama, ai dreptul asta. Si aici vin si spun: corpul lui nu-ti apartine si el trebuie sa stie asta. Mie asa mi se pare corect: sa stie ca atunci cand va simti nevoia sa se pupe cu cineva pe gura o va face pentru ca sunt niste hormoni sexuali acolo care incep sa tropaie. Ioana

szqwer spunea...

Am uitat sa-ti completez ceva: sa nu uitam ca si cei dizgratiosi dintre barbati au testosteron.sa intelg , dupa spusele tale ca daca unul din ala te-ar pupa pe gura ai fi cu libidoul explodat si ti-ai arunca hainele? E multa poveste despre testosteron si nu stiu daca in studiile mele alea stomatologice ne-a invatat cineva ce afirmi tu.
Dar pot spune cu mana pe inima ca ceea ce afirmi tu despre fetita ta e pentru mine tare greu de inghitit.Cum adica s-a inrosit cand te-a atins din greseala pe gura? daca te vede dezbracata se socheaza sau cum?
Exact ce spuneam,educatia sexuala e varza.Sunt lucruri normale astea, la fel cum urinam, cum ne este sete, cum si cum.Nevoi umane perfect normale.Nu-i nimic de inrosit si nici de gresit.

Ioana spunea...

Mai,Szqwer, de ce tot vorbim de sexualitate dacă nu are nicio conotație sexuala?

Alexandra Albu spunea...

:))) Sq chiar ca daca nu are nici o conotatie de unde ideea de sex in capul TAU? Copilul meu ma vede goala mereu, nu aia e problema. S-a simtit "AGRESATA" de acel moment. Fix aia a simtit! O agresiune. Pentru ca asta si e, o intimitate pe care nu o ai cu oamenii cu care nu te culci. Cum adica tu te pupi cu prietena ta pe gura? Pe bune? Si cu prietenul tau de 30 de ani? Pai am si eu prieteni de 30 de ani si sa mor daca sotiile lor ar fi deacord ca eu sa fac asta. Tu te auzi ce zici? Inteleg, te-ai ofensat pentru ca am zis ca e comportament de la tzara si dupa aia firul logic n-a mai fost acolo pentru tine :) Cum adica nevoi umane perfect normale sexuale CU MAMA? Ca aia se intelege. Si eu as rosi daca s-ar da maica-mea la mine, jur! :))))))))

Oamenii care fac chestia asta cu pupatul pe gura incearca din rasputeri sa rationalizeze cumva. Si nu-mi spune ca nu faci schimb de saliva cu bebele balos pe care il pupi. Sa fim seriosi. Cat despre studiile tale stomatologice, ce te-au invatat ele? Ce crocobauri traiesc in gura unui adult cu niste carii fata de un bebelus sau copil mic? :))))

Nicky spunea...

Mda si mie mi se pare deplasat pupatul copiilor pe gura. Pur si simplu nu mi se pare ok. Ma gandesc cu groaza ca cineva, candva(cel mai pesimist si horror scenariu ever) i-ar spune copilului meu ca daca il pupa pe gura ii da o jucarie sau ceva dulce si stiind de acasa ca e ok, ar accepta. As innebuni.
Poate sunt eu socata, dar am trait asa ceva. Noi acasa nu ne pupam pe gura si prin clasa a 7-a, a 8-a, un prieten de vreo 20 ani de al verisoarei mele m-a urmarit cand ma intorceam de la magazin, intr-un loc ferit m-a chemat la el sa-i trasnmita ceva verisoarei prin mine si m-a sarutat pe gura cu forta. Ptr mine a fost atat de traumatizant ca nici multi ani dupa asta nu am putut vorbi cu nimeni despre asta. Plus ca n-am putut sa trec peste blocajul asta psihic de abia pe la 17-18 ani. De abia atunci am sarutat de buna voie un baiat si oricum primul instinct a fost de repulsie totala.
Macar la asta ganditi-va, ca le transmiteti un mesaj eronat si vor creste si vor permite unor gunoaie umane sa profite de deschiderea asta occidentala a copiilor spre sexualitate. Adica nu-i suficient ca sunt imbuibati cu hormoni de crestere din alimentatie? Ii mai invatam ca pupatul pe gura e o forma de afectiune normala? Prin clasele primare incep sa lege prietenii. Ar fi ok sa se pupe pe buze cu prietenele lor?

Un alt obicei extra scarbos inca se practica la noi. Mestecatul mancarii de catre mama si apoi bagat in gura bebelusului. Asta e horror. Imi vine sa vomit cand vad asa ceva.

szqwer spunea...

Alexandra tie am sa-ti spun doar atat: am citit de cateva ori ce scrii, nu-mi place nici modul in care gandesti, nici cum iti cresti copilul si nici de tine.In primul rand, inainte de-a face troaca de porci pe oricine si oricand ar trebui sa-ti pui la punct gramatica si ortografia limbii romane ( asta asa intr-o prima faza, apoi discuta si pune-i la punct pe altii despre studiile lor ).
Boon, ca nu-mi palce nimic ce tine de tine ma doare la bascheti,nu te citesc, nu ma incurci, nu ne incrucisam si nu avem ever cum sa relationam.
Problema insa se pune asa: fiica-ta, la adolescenta, este posibil sa se indragosteasca de unul ca fi-miu, baiat frumusel,de la tara ce-i drept ( cred ca ai vrea si tu sa locuiesti la tara mea, unde ai tu impresia ca ma simt ofensata), cu ceva libertinaj in gandire si in fapte, fi-miu pe care probabil adolescenta ta fata va vrea ea sa-l pupe pe gura.Si atunci,marea arta va fi sa o ia la un mare misto vazand-o ca vrea sa fie "agresata" si s-o lase cu buza umflata plangandu-ti in batatura-ti oraseana.Lucrurile astea sunt cu bataie lunga dear, ceea ce ii inoculezi tu acum o va urmari si peste ani, lucru deloc ok din punctul de vedere al uneia asa mai incestuoasa, mai porno si mai de la tara.
Cu asta am incheiat discutiile cu tine ca esti cu un condei lunggggggg, crezand ca daca scrii cu majuscule si pe un ton deloc friendly in discutii, eu m-am si speriat si zic ca tine.
Aaa, sa nu uit sa-ti scriu de prietenul meu si de nevasta lui: uneori avem si partide comune, cu tot cu copiii lor, ne balosim toti si ne virusam ca la balamuc.Asa-i la tara! Menaj a...cred ca suntem vreo 9 cu totii in gasca.

Ioana spunea...

Nicky: Mestecatul mâncării? Dumnezeule, nu am văzut așa oroare ever! Aaaaaah!!!

Simona spunea...

Articolul e foarte misto, total de acord. Dar comentariile fac tot deliciul, zau... Sq, din cauza unor baieti crescuti ca al tau, ajung alte fete traumatizate, cand ei vor doar sa-si exprime afectiunea pura si inocenta si fetele cred ca porcii de ei au alte intentii... Subsemnata inclusa, cand m-a pupat cu forta pe gura un baiat in clasa a 5-a mi s-a parut sfarsitul lumii. Si eu sunt mai patrata la minte si pastrez contactul intre doua perechi de buze strict pentru capitolul dormitor. De ce mi-as pupa pe gura copiii, cand ii pup pe frunte si asta le exprima cat de mult ii iubesc in felul meu de mama. Nu sunt inchistata sau purista, dimpotriva, suntem suficient de libertini intre noi, spun eu, dar exista bariere foarte clare pe care le stim toti si care sunt gandite cu bataie lunga, exact pentru cand aceiasi copii vor fi adulti (sau aproape) si vor relationa cu altii. Pana acum nu m-am bagat niciodata in cum isi cresc altii copiii, daca ei simt ca e ok, e problema lor, dar asa cum eu nu generalizez, nu generaliza nici tu, te rog. Si faza aia cu avem atatea adolescente bolnave pentru ca mamele lor nu se pupa pe gura... come on, pot sa rad una buna?!!!

Alexandra Albu spunea...

Sq eu nu am facut pe nimeni albie de porci si crede-ma ca e absolut irelevant daca iti place tie de mine sau nu. Nu e ca si cand m-ai CUNOASTE :))) Iar de citit m-ai citit de multe ori, ai si comentat de multe ori la mine la blog si la cat vad ca esti de deplasata sunt convinsa ca o sa mai citesti de multe ori ce scriu. Si o sa comentezi la fel de frumos ca acum :))))

Ana M spunea...

Ioana, iti multumesc pentru ca ai scris si tu despre asta, deja imi puneam problema ca nu ne iubim copiii daca nu ii pupam pe gura :).
Si o mica completare in titlu, daca-mi permiti: "Pupe mama, tata si bunicul si orice se califica intru iubirea copilului nostru".

Ana M spunea...

*"oricine" se califica, pls modifica tu.

Anonim spunea...

@szqwer Cat de mult te iubesc.
In general vb, eu nu sunt pt pupatul pe gura adult-copil. Am vazut parinti pupandu-si copiii pe gura, la inceput mi s-a parut ciudat dupa care m-am gandit ca asta e modul de a-si arata afectiunea. Am vazut si copii in gradinita pupandu-se pe gura. Erau atat de naivi si draguti, probabail ca vazusera la parintii lor. La uram urmei, iubirea nu are limite. Prefer iubirea in locul razboaielor si a unor comentarii oribile de mai sus.
Mihaela

Ioana spunea...

Mihaela, imi pare rau, iubirea trebuie sa aiba limite. Altfel, ne-am apuca toti sa facem ce ne trece prin cap pe unde ne trece prin cap. Sex in parc, de exemplu:)

Mami pentru doi spunea...

Nici mie nu mi se pare in regula sa iti pupi copilul pe gura. A, ca se intampla o data, din gresala e una dar, am si eu o vecina care isi pupa baiatul pe gurita si la fel face si tatal copilului si bunica. Si acelasi copil care e pupat de toata lumea pe gura ii pupa si pe ceilalti copii tot pe gura. L-a pupat si pe al meu de cateva ori si nu ma gandeam decat la toti adultii (straini) care il pupa indirect pe gura pe copilul meu, impreuna cu flora bacteriana a fiecaruia. Cum puteam sa il opresc pe baietel? El e atat de dragalas si pupicul lui atat de inocent, dar eu ca mama, nu vroiam ca toti copiii sa imi pupe baiatul pe gura. Nu I-am spus nimic pentru ca nu am vrut sa il dezamagesc, el isi manifesta doar dragostea, asa cum a fost invatat, cum as fi putut sa ii spun ca greseste cand asa il pupa mama si tatal lui? Dupa ce l-a pupat pe gura de cateva ori am inceput sa ii explic sa il pupe pe Vladut pe obraz si ii aratam cu degetul, dar baietelul respectiv tot pe gura il pupa, cateva mamici au inceput chiar sa ii evite... Imi pare rau dar nu mi se pare ok sa risti marginalizarea copilului tau doar de dragul de a-l saruta pe gura. In plus, voi cele care va pupati copilul pe gura, va intreb asa: va pupati si parintii si bunicii pe gura? Nu v-ar placea sa va sarutati pe gura bunicii de 70 de ani, dar pe copiii vostri ii sarutati ca doar ei sunt dragalasi. Ei stiu doar ce ii invatati.

Ioana spunea...

Ana M, scuza-ma, nu pot sa modific nimic în comentarii, dar relax, toată lumea și-a dat seama ca a fost o scăpare pe tastatura:))

Ioana spunea...

Diana: Eu, ca si copil, nu suportam nici măcar pe obraz sa fiu pupata de oameni în vârsta. Imi aduc aminte de o matusa de a mea mai batrana care saraca, avea mustata. De fiecare data cand se apropia de mine imi punea instinctiv mainile pe față:)

Ioana spunea...

"Puneam":))

Merlin spunea...

aşa cum a subliniat Alexandra, e obicei ajuns pe-aici de la ţară, urmare a lipsei de educaţie.În general, ţăranii vin şi-şi propagă obiceiurile de acasă peste tot, dacă sunt lăsaţi, pentru că omul cu cât e mai puţin educat, cu atât e mai fudul şi m-ai convins că el ştie mai bine.Să nu uităm de porcii crescuţi prin balcoanele bucureştene, spre disperarea vecinilor ...
La fel şi mestecatul mâncării, la care am asistat "face tot face" la un moment dat, cea care o practica fiind o fată ...de la ţară, adică care a copilărit la ţară, în prezent soţia unui prosper băiat din capitală.În faţa uluielii mele, tipa a spus că ştie că nu e frumos ce face, dar că ...nu are nicio carie !!!

Anonim spunea...

dar ce parere aveti despre una ,care isi pupa baietelul de 40 de ani inca si acum pe gura? imi vine sa vomit

Alexandra spunea...

Chiar cautam un articol pe tema asta, sa i-l arat unei cunostinte care isi pupa copilul peste tot, inclusiv in ... sa ma exprim ca ea ,,pasarica". Am ramas socata, oare chiar atat de primitivi am ajuns? Oare parintii chiar nu se gandesc la igiena, la cati microbi au adultii? Ca sa nu mai spun de faptul ca multi au spus ca isi pupa copilul pe gura dupa momentele de intimate... Mi se face rau, sincer.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes