luni, 12 mai 2014

Happy Birthday la Funny Circus

Pentru că multă lume se tot întreabă unde ar putea să serbeze ziua odraslelor, m-am gândit să vă povestesc și vouă ceea ce am mai aflat. Nu mai departe decât ieri, când am ajuns la o petrecere complet diferită de toate cele la care am participat până acum. Și anume la o Școală de circ. Nu e doar numele, e chiar pe bune. O sală mare, decorată de petrecere, într-un colț cu măsuțe și scăunele pentru cei mici, iar în rest cu trapez, saltele, frânghie de mers pe ea, cercuri de învârtit, popice de jonglat și doi clovni (un el și o ea) care și-au luat rolul de circari extrem de în serios. Concret: undeva pe Iancului, în incinta unei foste fabrici, cum intri în curte și o iei pe niște scări neprietenoase în sus, ajungi la un moment dat aici. Într-adevăr, până să intri în sala de petrecere, totul vorbește parcă de viața grea de circar: scări peste scări pline de praf de urcat, fără lift, pereți cam murdari, în fine, aerul unei clădiri mari, comuniste și actualmente părăsită. Totuși, Funny Circus se află într-o locație prietenoasă. Sala lor este mare, cu multă lumină, cu toaletă curată și cu doi tineri pasionați de ceea ce fac și extrem de implicați. În mod normal ei fac cursuri de circ pentru copii în paralel cu ore de zumba. Apropo, se pot înscrie și mamele dimpreună cu copiii pentru un tarif super ok față de ceea ce am văzut. Parcă 110 lei perechea mamă/copil pentru patru ședințe pe lună. Pentru juniori este 55 de lei pe lună.

Revenind însă la petrecere, Funny Circus organizează și zile de naștere. Petrecerea ține undeva la vreo două ore, timp în care cei mici învață să meargă pe o sârmă la jumătate de metru de pământ, să jongleze cu farfurii de plastic sau să învârtă cercuri, să se cațere pe trapez. Fac jocuri, dansează și în orice caz nu au timp să se bată și să se certe. Ana mea care, după un sfert de oră de alergătură este în mod normal fleașcă în cap, ieri, după două ore de "antrenament" era perfect uscată.



De periculos, nu e periculos. Poate să fie însă ușor obositor pentru copiii care doresc să mai facă și altceva decât ceea ce li se spune. Și pentru părinții care îl ascultă pe clovnul Pompilică care, din nu știu ce eroare, și-a făcut un personaj peltic. Două ore a vorbit doar cu "si tu se fasi asi, fetisă drăgusă? Vlei să te josi cu mine? Vaaai, se dlăgusă esti!". Noroc că nu el este vioara întâi ci partenera care vorbește normal și se comportă ca o educatoare obișnuită să strunească hoarde de copii nebuni. De aceea probabil că la petrecerea asta, nici nu există programul la liber, totul este impus. Sigur, nimeni nu-i ceartă dacă vor să se joace de-ale lor, dar ca idee, cei doi clovni le găsesc în permanență ceva de făcut.

Pentru o petrecere sau o zi de naștere la Funny Circus veniți voi cu mâncarea și băutura, iar gazdele asigură locația, decorațiile, farfuriile și tacâmurile de plastic și animația. Prețul este undeva la 600 de lei pentru două ore (oricum mai mult nu rezistă la ceea ce fac pe acolo). Adulții au și ei o cămăruță doar pentru ei cu o masă destul de mare, cu scaune, frigider și de unde pot arunca un ochi către sala de petrecere.

Vă întrebați dacă Anei i-a plăcut? Da, daaar ar fi dorit să fie lăsați să se mai joace și ce aveau ei chef. Totuși, am observat că a fost o petrecere la care nu s-a plictisit nimeni. În general, în astfel de ocazii, inerent se formează găști și inerent ajung copii (mai ales cei ai prietenilor de familie care nu sunt din clasă cu sărbătoritul) să fie lăsați pe margine. De data aceasta, absolut toți copiii s-au jucat.



Mare atenție însă dacă aveți printre invitați copii cărora le e teamă de clovni. Aseară au fost trei care, în momentul în care au pășit în sală și i-au văzut pe cei doi deghizați, cu nasurile roșii și pictați pe față, s-au pus pe urlat. În plus, dacă există copii care sunt varză la sport sau care nu pot, dintr-un motiv sau altul, să facă mișcare, atunci genul ăsta de distracție poate deveni frustrant pentru ei. Nu trebuie să fie nimeni as la gimnastică, dar nici să-ți fie greu să ridici un picior sau să faci o tumbă de bine de rău.

In conclusion: o petrecere inedită, ieftină față de altele organizate în capitală, care ține copiii ocupați și laolaltă, într-o locație ok, după ce urci trei etaje de scări oribile.

2 comentarii:

Ghindaa spunea...

Sunt curioasa daca pretul de 600 ron implica un anumit nr. de copii sau nu. Una e sa lucrezi cu 10 copii, alta cu 15, etc. Adica, daca exista o limitare.

Ioana spunea...

Nu stiu. La petrecerea la care am fost erau pana in 15 copii.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes