miercuri, 14 mai 2014

Şapte zile lucrătoare până pe 23 mai

Povestea mea a inceput in anul 2009 cand alaturi de fetita si sotul meu, la prima ecografie, am aflat ca inca doua inimioare urmau sa vina pe lume. A fost o surpriza totala, nu aveam in familie nici unul dintre noi gemeni. Dupa o sarcina grea au venit pe lume Sofia si Teodora, in saptamana 30, cu 2 luni si jumatate mai devreme fata de termenul dat de doctori.
Gemenele nostre au fost foarte mici (Sofia 1450kg si Teodora 1200kg) si nepregatite pentru viata (nu am apucat sa facem injectiile pentru maturarea plamanilor bebelusilor), dar au luptat impreuna tinandu-se de mana in incubator. Desi au facut hemoragie intracraniana de gradul 3 Sofia si respetiv 2 Teodora, desi Sofia a avut pneumonie din cauza microbilor din spital si hidrocefalie, am reusit sa ajungem acasa dupa 9 saptamani de la nastere.
Cu multa munca fetele au crescut, Teodora a fost norocoasa ca a scapat fara nici o sechela de pe urma prematuritatii, iar Sofia a fost si ea norocoasa ca va putea fi recuperata in proportie de 100% dupa cum imi doresc eu.
Pentru ca sunt niste gemeni “Unu si Unu” m-au inspirat pentru a infiinta Asociatia “Unu si Unu” pentru a crea o comunitate activa a parintilor cu gemeni/tripleti si pentru a ajuta si alti copii in procesul de recuperare medicala.
Povestea aceasta o puteţi citi pe situl asociaţiei. Dacă aţi trecut prin ceva similar, puteţi să-i ajutaţi să lupte mai bine pentru viaţa prematurilor, donând 2% din impozitul pe venit. Dacă nu aţi trecut prin ceva asemănător, simţiţi-vă norocoşi şi generoşi. Daţi-le copiilor ăstora cât Neghiniţă 2% din impozitul pe venit şi şansa să se facă mari. Puteţi să redirecţionaţi procentul până pe 23 mai. Mulţumesc!

3 comentarii:

Vio spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Vio spunea...

Multumesc pt link, o voi face(voi redirectiona).
Andrei avea 2,240 si 46 cm. Saptamana 34, dupa o luna jumate' de stat la pat cu tratament-eu (inclusiv cel de maturare plamani). El a fost bine-doar un icter prelungit, dar in cele 10 zile de spitalizare am vazut atatia copilasi de minusculi si cu nshpe complicatii dupa nastere (cel mai micut avea ...600grame..)si atatea mame planse si disperate, cum nici nu stiam ca este posibil.

Ioana spunea...

Vio, ma bucur ca poti ajuta. Dar, dupa cum poti vedea pe blogul meu, eu am reprodus un paragraf de pe situl unei asociatii infiintate de parinti de prematuri. Ana mea, slava domnului, s-a nascut la termen!

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes