duminică, 25 septembrie 2011

Târgul de duminică

Şi pentru că tot vă spuneam acum două zile că a venit, a venit, toamna, vorba cântecului, ei bine în Parcul Naţional (fost 23 August) sfârâie grătarele şi se coc pâinile. Cu alte cuvinte mai puţin poetice, e a nu ştiu câta ediţie a Festivalului pâinii. Ce naiba mai e şi asta?

Păi e cam aşa: multe tarabe pline cu fel şi fel de chestii -- de la şunci la brânzeturi, borcane cu miere şi zacuscă, dulciuri, sticle de palincă, leacuri băbeşti şi naturiste până la căciuli de blană, ţoale şi gablonzuri. Toate astea împânzesc aleile parcului şerpuind în jurul unei scene centrale pe care cântă şi ţopăie  feciori şi fete spre deliciul copiilor şi al babelor.

Ce e bine la acest târg: faptul că puteţi lua masa în oraş. Există mese, există mici, friptură, sarmale, gogoşi şi bere germană. Şi un loc unde copiii pot să picteze figurine de lemn şi ipsos. Şi o doamnă din Bistriţa care vinde nişte mere superbe şi nişte gogoşari minunaţi. Ce nu e bine: că e lume. Multă lume dezlănţuită şi flămândă şi nemiloasa în goana ei după mâncare.

Ce recomand: prăjiturile şi dulciurile de casă. Un stand cu fel de fel de bomboane, caramele, ciocolată, totul de casă. Bune, foarte bune. Se găsesc pe aleea centrală, pe partea dreaptă, cum treci de locul cu scena. Ce nu recomand: tartele cu fructe de la Chocolat. Arată extraordinar, costă pe măsură, dar au un gust de doi lei.

Bun, cam asta ar fi. Acum voi trebuie să decideţi dacă merită să daţi o fugă sau nu. Uite, am pus şi nişte poze să vă fie mai uşor. Şi vă mai spun că târgul se termină în seara asta. Şi că Anei i-a plăcut.

0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes