marți, 27 septembrie 2011

Pe tocuri

Mi-am luat pantofi cu toc. Negri, cu vârf ascuţit, aşa cum nu am mai avut de mult. Nici nu mai ştiu de când. Probabil, din ziua în care am văzut că nu e deloc uşor să mergi pe tocuri. Pe tocuri nu poţi să te grăbeşti foarte tare. Pe tocuri te doare coloana. Şi genunchiul. Mai ales ăla pe care mi l-am rupt încercând să învăţ să schiez împreună cu Ana.

Pe tocuri faci clap-clap şi parcă toată lumea întoarce privirea după tine. Şi strâmbă din nas. Mai ales când vede că mergi îndoind genunchii. Pe tocuri nu poţi alerga pe scările de la metrou şi nici după autobuz. Iar dacă se rupe tocul, trebuie să mergi şontâc-şontâc până acasă. Pe tocuri nu poţi să te duci la nisip cu copilul şi nici să vă fugăriţi prin parc.

Dar lumea pe tocuri e altfel. Miroase a parfumuri bune, se dă cu ruj roşu închis şi-şi poartă părul prins în coc. Îi plac vitrinele şi tarabele cu flori. Are unghiile făcute cu lac, ciorapi cu model şi ochelari negri de soare. De sus, de pe tocuri, oamenii pot fi îmblânziţi cu un zâmbet. Unul şic, discret, din spatele ochelarilor.

Pantofii mei cu toc, cei noi şi negri şi cu vârful ascuţit stau cuminţi în cutie. Încă nu am ieşit în lume cu ei. Doar până în faţa oglinzii. Şi deja lumea era altfel. Şi mirosea a parfum.

2 comentarii:

Luminita spunea...

hm, m-ai facut sa zambesc, mai mult, mult mai mult decat o bruma de adevar in ce spui tu acolo. ma recunosc, in urma cu vreo 5 ani. apoi, nu stiu, am imbatranit si vorba ta, au inceput sa ma doara toate cele. dar la tocuri n-am renuntat, sunt doar mai mici si pantofii mereu cu un calapod, cumva, comod. nici la ochelarii de soare nu renunt, nici la alte accesorii, nici la ceasuri, nici, nici.... dupa o pauza de 2 ani - nu mi s-au parut toate astea potrivite prin parcuri :) - am revenit in forta si inca nu m-am saturat.
nu-i mai lasa in cutie. poarta-i cat te tin puterile, pana se tocesc, apoi mai cumpara inca 3 perechi. pup!

Ioana spunea...

Mersi de încurajări. Sa înţeleg ca mai e speranţă şi pentru mine:))

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes