miercuri, 14 martie 2012

File de poveste...adevărată

Cum stăteam eu dimineaţă în biroul meu proaspăt zugrăvit cu un maldăr de ziare în faţă, iată ce aflai din Evenimentul zilei. Că o gaşcă simpatică (musai să fi fost aşa după ce o să vedeţi ce i-a tunat)  a pus la pământ un ditamai stâlpu prin care Transelectrica dădea curent la bulgari. Înainte să ziceţi eh, asta e, zi România şi pace, imaginaţi-vă un pic scena.

Deci se scoală d-alde Parpanghel dis de dimineaţă (ceva mă face să cred că nu-i chema pe niciunul Georgescu sau Ionescu), ia o paporniţă slinoasă din cui, îndeasă în ea cel mai mare cuţit de prin casă şi fluieră scurt la vecinul de peste gard. Ăsta înşfacă şi el o butelie de oxigen şi nişte furtune (că doar n-o fi mai prost) şi îi cheamă şi pe alţii de prin apropiere că deh, unde-s mulţi puterea creşte şi... curentul se opreşte.

Şi uite aşa plecară prietenii noştri la câmp înainte ca soarele să se ridice de doi coţi deasupra câmpiei dobrogene. Şi se uitară ei luuuung, în zare, căutând loc bun de tăiat şi de furat. În momentul ăsta, Parpanghel (eu aşa îi zic) glăsui:

- Beeee, ăsta o fi bun? Sau poate ăl de colo că parcă are cablu mai gros?

Cam ca la pepeni, când le pipăi burdihanul să-l alegi pe cel mai bun.

Acum se scarpină un pic în cap, îşi scoate de sub unghie un rest de mătreaţă, scuipă tare, o dată pe jos şi încă o dată, tot pe jos, scoate cuţitul din paporniţă şi începe să taie la sărăcia de cablu care ţinea stâlpu. Al dracului stâlp avea patru cabluri că aşa e cu stâlpii ăştia de-i puse Transelectrica pe linia de interconexiune Isaccea-Varna --  trebuie ancoraţi ca să stea pe verticală.

Şi tăie Parpanghel al nostru primul cablu, îl tăie şi pe al doilea şi tocmai când mai avea puţin şi putea să plece și el liniştit de la munca câmpului, na că al dracului stâlp s-a găsit să se prăbuşească.

S-au speriat bieţii creştini, au aruncat cuţit, butelie, furtun, au lăsat şi paporniţa aşa slinoasă cum era (nu-i nimic că fură alta) și duşi au fost pe ritmuri de alarmă de s-au pierdut în câmpia dobrogeană.

Poliţia îi tot caută, iar când i-o găsi, ştiţi şi voi ce-o să zică:
- Haide şefu', să moară mama, de un' să ştiu că namila dă curent la bulgari? Eu voiam doar  un cablu, că acuşi vine Paştele si n-am cablu la copilaşi!

0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes