marți, 24 septembrie 2013

De dor și de inimă albastră

Știți clipele acelea în care vrei să-i arăți că da, contează, că și dacă trec luni în care nu vorbiți nimic nu s-a schimbat, că și dacă copiii cresc și voi îmbătrâniți continuă să vă lege niște unde fine și imperceptibile pentru cei din jur, țesute din milioane de amintiri care sunt acolo numai pentru voi, pentru ceea ce erați și pentru când o să obosiți?

Sigur, nimic nu mai e ca la început. Nici noi  nu mai avem 15 ani, nici Dave de la Depeche Mode nu mai e la fel de tânăr, nici la Paris nu se mai plătește cu franci, nici Costineștiul nu mai are "pizza de la săraci" (aia vândută lângă plajă pe un blat întărit și murdărit cu sos de roșii).  Dar atunci când vrei să nu mai fugi, să stai un pic pe loc și să-ți spui cu voce domoală, ca unui copil "hai, liniștește-te și respiră",  închizi ochii și mintea începe să caute un colț unde să rămână fără să facă nimic. Să stea așa, aninată de un gând bun care să te mângâie pe creștet și să te cheme la el.

Și gândul ăla mă duce într-o viață când aveam 15 ani și când Dave de la Depeche Mode era tânăr și la Paris se plătea în franci și la Costinești se mânca pizza de la săraci. Iar eu eram acolo, cu ele. Cu prietenele mele.

Dacă voi ați fi prietenele mele, ce v-ar plăcea să primiți de ziua voastră de la mine? Ziceți repede, că se apropie! Până vă gândiți voi, iată și un cântecel. Numai bun de scos batistele și de sunat prietenele.


4 comentarii:

Oana spunea...

Ce frumos scris!
Am fost si sunt fan Depeche Mode si atat de mult imi place si Somebody!
Ce amintiri frumoase, chiar azi ma gandeam si eu cum vedeam casete video si ascultam muzica pe casete. Cu Depeche Mode aveam toate albumele pe casete si scrise pe spate cu discografie.
Vremuri frumoase si fara griji oarecum. In Costinesti am inceput sa merg recent, culmea ca nici in liceu, nici in facultate nu am ajuns in Costinesti cu toate ca mergeam an de an la mare.
Ce sa vreau de la tine? Nu inteleg ce anume se apropie? Imi plac postarile tale si ma binedispun si ma fac sa cred ca totusi lumea va deveni asa cum imi doream cand erau vremurile de care aminteai!
Continua tot asa!

ioana spunea...

Pai se apropie zilele de nastere ale celor doua prietene ale mele si nu stiu ce sa le cumpar. Merci pentru cuvintele frumoase!

Anki spunea...

... pai ar putea fi o carte buna sau niste flori frumoase (a postat Ada zilele trecute un link cu niste fotografii gozave) ori o cutie cu macarons (eu as incerca de la andie.ro sau la cookiejar.ro)

... sau niste bilete la ceva concerte frumoase ori la teatru (eventual mai multe bilete, sa puteti merge tustrele daca va potriviti la gusturi)

... sau poate ceva frumos de la body shop

spor la cautat cadou!

Ioana spunea...

Anki, multumesc pentru idei, chiar foarte bune!

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes