joi, 19 decembrie 2013

La ora la care copilul tău era probabil la școală

- Și ia zi, frate, ce ai făcut atunci? spune tipul cu geacă de piele, în timp ce se aude cum molfăie zgomotos o ciungă.
- Peeei, spune tovarașul, mi-am băgat picioarele și m-am dus la fotbal!
- Să mori tu?! Fraaate, ce tare ești! Și aia a crezut că o să treci pe la ea și tu te-ai dus cu băieții? Bravo bă, ești cel mai tare! spune și scuipă ciunga cu zgomot.
- O bag în mă-sa de proastă, oricum mă așteaptă de fiecare dată! Las' să vadă cum e să fii cu un tip adevărat!

Cam așa cu băieții ăștia ce urlau în spatele meu pe stradă. Să fi avut cam 17 ani, deci departe de a fi niște bărbați adevărați. Sigur, mai au timp. Ce nu știu ei, dar știu eu, pentru că am cu... vreo 20 şi ceva de ani mai mult decât ei, este că așa proastă cum e ea acum, așa de prost va fi el mai încolo. Și asta pentru că peste câțiva ani, el-ul de acum, ăsta de își urlă în public toate organele cu care ține să orneze fiecare frază, ăsta de-și bagă picioarele în ea de viață și de școală, ăsta de vrea să fie exact ca băieții de umplu ecranele teveului,  exact o proastă va lua de nevastă.  Exact aia care acum râde ca bleaga la glumele lui, exact aia care acum își etalează la rându-i diverse organe (mai ales din cele pe care nu le posedă), pentru a-și vărsa năduful că el e la fotbal în loc să fie cu ea, exact aia cu care iese acum pentru că toți prietenii lui sunt în extaz după fundul ei, exact aia va fi soția lui. Și apoi vor merge de 1 Mai la grătar, în pădure, cu prietenul din tinerețe, fostul morfolitor de gumă și nevasta dumisale, deveniți între timp "nășicu și nășica", și-și vor etala din nou aceleași organe în timpul certurilor din bucătărioara lor înecată de fum de țigară și de scrumbie prăjită. Și el își va lua băiatul la meciuri și ea îi va da cu ojă și lu' aia mică, fiindcă "ce dreacu' să fac, fa, dacă a început să se smiorcăie când a văzut la mine?" Și vor merge la vot și vor pune ștampila exact unde le-a zis lor Gicu. Cum care?! Ăla, bă, care a venit la șefu' și ne-a dat tricourile și șepcile alea și niște bomboane pentru copii și a zis că totul va fi bine dacă vin ai noștri. Nu ăia, beeei, ăia erau niște borfași, ai noștri ăștia de acum!

Și uite așa, dragă adolescent adevărat care te hăhăi zgomotos în spatele meu, în curând o să găsești o proastă, o să o iei de nevastă și veți trăi nefericiți  până la adânci bătrâneți, bucurându-vă de grătarele cu nășicu' și nășica și înjurând la toți Gigeii care v-au fraierit.

Ultimul studiul PISA a arătat că România se află spre coada clasamentului în ceea ce privește nivelul de educație. Copiii români nu știu să calculeze (locul 45 dintr-un total de 66 la matematică), nu știu să citească (locul 50 din 66) și mai ales urăsc școala pentru că acolo se simt singuri (73% dintre cei chestionați au dat acest răspuns). O altă concluzie a studiului este că elevii ai căror părinți au așteptări ridicate au performanțe mai bune decât colegii lor, pentru că se simt mai motivați.

4 comentarii:

Alexandra Albu spunea...

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) MACROU ca n-o sa "are" bani de scrumbie! Si deasemenea "mi-am luat si eu nevasta, urata si cam proasta" traaaa laaaa laaaa! :D

Ioana spunea...

Corect!

Ioana spunea...

Ce frustrari am eu vis-s-vis de limbajul acesta "emancipat"! Cu cativa ani in urma ma gandeam cu groaza la momentul in care voi merge pe strada cu ai mei copii de mana si ma vor intreba inocenti: "mami ce inseamna...?"
Gradul de civilizatie a ajuns sub pamant! Incotro se indreapta? Spre centrul Pamantului, cred:(

ioana spunea...

Stii care e culmea? Nu limbajul ma deranjeaza cel mai tare, pentru ca incerc sa-l pun pe seama teribilismului din adolescenta. Ci atitudinea aia bovina, cretinizata, pe care incep sa o vad din ce in ce mai mult la pustii de pe strada. Exact genul de privire care spune "cine dracu sunt eu, ce vreau si ce naiba o sa ma fac?" Si pentru ca nu au niciun raspuns, devin violenti, agresivi din atata frustrare si lipsa de perspective.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes