miercuri, 18 mai 2011

Bunicul lui Vanghelie

Hai să vă spun ce a mai făcut Vanghelie. Poate că unii dintre voi ştiau deja, cică presa ar fi scris destul pe tema asta, dar eu am aflat abia azi, tot din ziar. Ei bine, Vanghelie şi-a înmormântat bunicul în capela funerară a familiei Lahovary. Nu e glumă, e serios şi acum e dat în judecată de urmaşii generalului pentru profanare şi fals în acte.

Dacă nu ştiaţi povestea, iată cum stau lucrurile: prin 2003, un anume Radu Dumitru, coleg de partid cu Vanghelie şi şef la Administraţia Cimitirelor din Capitală a făcut o mică măgărie în actele familiei Lahovary. Adică a anulat actul de concesiune făcut pe numele urmaşului marelui general şi a concesionat capela plus mortul din ea pe numele lui Nicolae Cristea, un subaltern de-a lui Vanghelie. De ce? Fiindcă poate!

Ei şi acum vine poanta! Când în 2008 bunicul lui Vanghelie a murit, Cristea, ca un prieten devotat care este, i-a făcut cadou de înmormântare şefului lui chiar capela Lahovarylor. Ei bine, nu chiar lui Vanghelie direct, ci unui văr de-al lui. Oricum, bunicu Vanghelie a ajuns la Bellu. Că deh, să fie şi tata-mare a lui dom primar la loc de cinste, nu numai generalul ăla de luptă la Vidin! Şi iată cum Vanghelie ăl bătrân împarte camera cu celebrul general. Şi mai amuzant e faptul că tot Vanghelie s-a supărat. Iniţial a vrut să dea înapoi capela, dar apoi s-a înfuriat când s-a văzut dat în judecată şi a hotărât în semn de protest să nu-şi mai mute bunicu. Că eu am vrut să o dau de bunăvoie şi gratuit domnului Lahovary şi el mi-a făcut plângere penală! zise Vanghelie în Adevărul.

Shame on you, Mr. Lahovary!

0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes