sâmbătă, 14 mai 2011

Reptile

Ce-l poate face pe un copil de aproape şase ani să zâmbească aşa? Să fie oare perspectiva unei petreceri mari cu tort şi surprize de ziua lui de naştere? Ne-am gândit şi la asta şi sperăm să putem să-i aducem toţi prietenii de la grădi în curtea de la țară, doar că Ana nu ştie încă nimic de acest plan. E surpriză. Așa că nu, nu de asta zâmbeşte.

Să fie atunci doar o frumoasă zi cu soare, prima după multe ploi când a putut să lase hanoracul acasă şi să iasă în tricou? Sau poate doar parcul cel frumos cu tiroliană şi loc de joacă proaspăt amenajat în care nu ajungem prea des?

Să fie doar ziua de sâmbătă cu ambii părinți acasă, fără graba din fiecare dimineaţă când suntem printre ultimii la grădiniță? Sau poate doar zâmbeşte frumos pentru poză? Sau poate şi-a adus aminte de spectacolul de ieri, din parc, când a venit Teatrul Masca şi a dansat şi a făcut jonglerii?

Ei bine, nu. Acest zâmbet a fost provocat de nişte reptile.
Da, da, m-aţi auzit bine. Nişte lighioane au făcut-o pe Ana să intre astăzi într-o stare de surexcitare nebună. Evenimentul s-a produs la Patinoarul Mihail Flamaropol, de pe lângă Stadionul Naţional. Acolo unde iarna se adună patinatorii, astăzi erau cuşti mari şi mici cu fel de fel de reptile: şerpi coloraţi, chiar şi unul diform cu două capete, broaşte şi melci, păienjeni şi iguane, şopârle de tot felul (era una cu buline, despre care ne-am imaginat cum a stat ea de dimineaţă în faţa dulapului din cuşcă şi s-a gândit ce costum să-şi pună pentru copiii vizitatori - ăsta cu dungi sau ăsta cu bulinuțe?), aveau chiar şi doi crocodili - unul mare şi unul mic.

Ana a fost cu tata. Ne-am gândit că reptilele sunt o treabă serioasă, de bărbat. Eu am rămas acasă, să fac ciuperci umplute. Dar mi-au adus poze multe poze cu animăluțele din expoziţie. Să vezi şi tu, mami, ce minunăţii! Cea mai frumoasă e însă cea cu Ana. Cu un zâmbet de şase ani şi de multe reptile.

Expoziţia mai durează încă vreo săptămână. Luaţi-vă şi aparatul de fotografiat. Dacă nu pentru animale, măcar pentru zâmbet. Sigur va fi acolo.

0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes