vineri, 20 mai 2011

Happy chicken

Lucrurile mici fac diferenţa. Diferenţa dintre o zi ca oricare alta şi una specială. Pentru mine, vinerea asta va rămâne ziua în care m-am înnoit. Nu mă invidiaţi, nu am ajuns în oraş la cumpărături. Doar în Cişmigiu. Acolo, pe aleea principală, aia ce duce de la rondul mare, din faţa Primăriei, spre chioşcul unde cântă fanfara, se află acum înşirate tarabe cu fel de fel de zorzoane. Ce poate fi mai frumos pentru o femeie decât o jumătate de oră liberă, la sfârşit de săptămână, în faţa unor sumedenii de marafeturi colorate şi relativ ieftine? So, după ce am cântărit raport calitate/preţ, după ce am admirat, răzgândit şi cumpănit, m-am ales cu două inele, o brăţară şi o eşarfă. Hm? Pas mal!

Pentru o dată, nu am venit acasă încărcată cu sacoşa tradiţională cu pui, fructe şi legume. Adieu le păstârnac, adieu şi ţie puiule fericit (ăla de costă mult şi e crescut pe pământ, cu boabe adevărate), la revedere şi vouă, mere ionatane şi ciuperci de Zalău, astăzi am hotărât să redevin femeia ce am fost odată când eram la mama fată.

Deci, dacă aveţi chef de bijuterii, fuga repede în Cişmigiu. Luaţi şi copiii cu voi, sunt locuri noi de joacă. Atenţie însă, tarabele propun şi o gamă largă de jucării din lemn şi dulciuri de toate felurile. Dacă preferaţi sacoşa, duceţi-vă tot în Cişmigiu. Sigur o să vă răzgândiţi! Iar dacă nu, aveţi un magazin în apropiere. Au şi pui fericit! Dar serios, dacă până şi puii sunt fericiţi, nu merităm şi noi să fim, măcar din când în când?

0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes