miercuri, 16 ianuarie 2013

Top 5

Întâi au fost cele 4 cărţi minunate ale lui Tony Wolf. Este vorba despre Animalele Pădurii, Piticii, Uriaşii şi Zânele ale căror păţanii le-am citit şi răscitit, le-am cărat după noi prin geamantane, le-am vârât prin geantă să le răsfoim în autobuze şi metrouri, le-am învăţat pe de rost, le-am împrumutat şi, din fericire, recuperat.

Apoi, am făcut cunoştinţă cu Fetiţa din castelul de la muzeu a lui Kate Bernheimer. Dacă nu aţi apucat să o cunoaşteţi, repede la librărie! O să vă îndrăgostiţi pe loc de ea, o să vă placă să vă plimbaţi prin lumea din jurul şi din visul ei şi mai ales, o să-i puteţi strânge mâna la finalul poveştii. Mai multe nu spun, dar Ana s-a plimbat de mână cu această fetiţă preţ de vreo trei ani de zile.

Când fetiţa a fost lăsată să se odihnească în sfârşit pe un raft de bibliotecă, a apărut în viaţa noastră un ursuleţ mic, cu frică de întuneric şi chef de joacă. Nu ţi-e somn, ursuleţule? a lui Martin Waddell ne-a legănat nopţile lungi şi întunecoase din vacanţele de la ţară, atunci când uliţa şi casele erau luminate doar de stele şi de lună. Citiţi-o, dacă nu aţi făcut-o încă, e prea frumoasă să nu existe într-o bibliotecă de copil.

Când pe la 7 ani a început să citească singură, Ana a cunoscut-o pe Lilli cea minunată, fetiţa cu puteri de vrăjitoare, care face şi desface, inventează şi exersează pe parcursul a mai multor volume. Seria Magic Lilli scrisă de Knister e numai bună pentru fetiţe cu codiţe, şcolăriţe cu rochiţe şi fundiţe.

Acum vreo jumătate de an, am cumpărat de la Bastilia o carte minunat ilustrată pe care o pândeam de mult, dar n-o găseam decât la sfârşitul chenzinei - Poveşti 1,2,3,4 a lui Eugene Ionesco. De data asta, chenzina era în portofel şi cartea, la reduceri. Aveţi mare grijă cum o veţi deschide, să nu sară din ea bucăţi de magie, într-atât este de plină de farmec şi minuni! Patru poveşti despre o familie aparent banală care se joacă cu copilul lor şi al vostru! O citim acum pentru a zecea oară cred. Am recitit aseară primele două poveşti. Una eu şi una tata, după buna tradiţie din familia noastră. Mai avem o poveste de căciulă pentru diseară şi gata...o punem la loc, în bibliotecă, măcar pentru câteva luni.

Dar nu ştiu ce să iau în schimb. Aş vrea să-i cumpăr Anei o carte nouă. Vreo idee?

10 comentarii:

mara spunea...

al meu bagă la greu "jurnalul unui puști". daltceva numai dacă îi citesc eu...

Ioana spunea...

Eu sunt dispusa sa-i citesc eu, dar nu prea stiu ce!

A spunea...

Luna Betiluna mi se pare foarte faina, mai ales daca zici ca Ana citeste singura, nu are mult text si e la fel de amuzanta acum ca si pe vremea noastra:)

Ioana spunea...

Buna idee, uitasem de cartea asta!

Gabriela spunea...

Daca va plac pisicile, tati al nostru a scris Aventurile pisicii Coada Coada si, desigur ca suntem subiectivi, dar noua ne plac nespus.
Pe elefant puteti citi primele 2 povesti in preview. Sa ne spuneti daca v-au placut.
http://www.elefant.ro/carti/carti-pentru-copii/povesti-povestiri/aventurile-pisicii-coada-coada-169540.html

Ioana spunea...

Bravo, tati! Le vom citi si va vom povesti!

Anonim spunea...

"povesti despre devoratori de carti, fantome din pod si..." nu mai stiu ce. de cornelia funcke. ma bucur ca am luat-o inainte sa pun embago total pe editura respectiva.
nu te speria de titlul. sunt niste povesti micute (2, maxim 3 pagini, daca scoti pozele), scris mare, grafica misto, volum de calitate. sunt super misto, despre copii si cum sa faca ei fata vietii, despre parinti, despre carti, prieteni si frati mai mici. a mea este momentul la un baietel de 7 ani care exerseaza de zor tainele cititului.
recomand cu incredere cartile pt copii ale corneliei funke. poate cele din seria "vanatorii de fantome" de la "litera" sa fie pt un pic mai tarziu, si eventual pt baieti.
mai sunt cele doua sau 3 carti cu poveste craciunistice de la "litera".
sau "povestile mariei" de raul baz. nu gasesc editura nici cu lupa. eu am luat-o de la un gaudeamus. le vindea chiar autorul la un stand minuscul. nu stiu cum am nimerit acolo. dar s-ar putea sa fie o ideea prea serioase pt 7 ani.
si orice volum din seria "marry poppins". daca nu acum, macar mai tarziu.
in clasa I, eu am primit o editie prescurtata a lui "heidi, fetita muntilor", am citit-o si rascitit-o de atat de multe ori ca aproape o puteam recita ca pe o poezie.
ady

Ioana spunea...

S-a notat:)

Loredana spunea...

Noua ne-au placut tare mult cele din seria Angelina balerina.

Ioana spunea...

Nu o stiu!

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes