marți, 29 ianuarie 2013

Într-o marţi, trei ceasuri...

Am o zi proastă. O zi din aceea în care ajungi la muncă de dimineaţă, înaintea tuturor, înghiţi un corn, torni pe gât o jumătate de păhărel de cafea, pe cealaltă o verşi pe birou, te apuci voiniceşte de muncă, eşti creativ în timp ce alţii abia pleacă de acasă, eşti şi rapid şi...fleoşc!

Descoperi că pentru mâine mai ai ceva de terminat de care nici nu te-ai apucat. Şi că ar mai fi ceva de făcut, pe lângă o rubrică pe care oricum o aveai de scris. Şi că alţii nu fac mare lucru. Şi că la şcoala vom avea 4 concursuri Smart şi 4 Canguraşi şi că o probă costă vreo 19 lei şi că o să avem şi excursie la Cheia şi aia vreo 200 de lei şi că a venit şi termenul de plată la British şi că afară e soare şi că peste o lună vine primăvara şi tu n-ai pantofi.

Şi ştii un magazin în centru unde ai văzut de astă toamnă nişte pantofi negri, cu un pic de toc. Şi acum sunt reduceri şi poate că ei mai sunt acolo, la un preţ de nimic. Dar nu ai cum să afli, pentru că ai de scris şi de tradus şi de compus şi nici cafea nu mai ai şi nici timp să te plângi.

10 comentarii:

Children Tour spunea...

Sincer, eu mi-as lua pantofii! Ca sa-mi imbunatatesc starea de spirit. Si as lasa copilul in pace, nu l-as mai inscrie la nici-un concurs extrascolar si extra platit...fii-mea e clasa a Va (la una dintre cele mai bune scoli din Bucuresti; si e copil de nota 10) si din acest an n-a mai participat la absolut nici-unul din concursurile extrascolare, pentru ca, dupa ce timp de 4 ani n-a ratat nici-unul, am ajuns la urmatoarele concluzii:
- nu i-a folosit la absolut nimic; puteam, pur si simplu, sa iau subiectele de pe site-urile respective, sa i le dau sa le rezolve si, pe baza baremurilor publicate tot pe aceste site-uri, sa le corectez eu, ca sa ne dam seama unde se situeaza copilul, ca si nivel de cunostinte;
- de-a lungul timpului au fost bani aruncati in vant, si nu putini, cu care puteam sa mergem la film, amandoua, sau sa-mi iau pantofi, bunaoara;
- rezultatele la aceste concursuri extrascolare nu au fost decat un mod in plus pentru (anumite) mame din clasa/scoala/cercul de cunostinte sa dea peste nas altor mame, ai caror copii n-au luat punctaj maxim la concursuri (care copii poate au avut o zi proasta si atat!);

Deci, cum arata pantofii? :)

Giliola

Ioana spunea...

Haha! Negri, cu toc si foarte comozi.
Cat despre concursuri, ai perfecta dreptate, doar ca Ana inca vrea sa mearga. Dar, deja mi se par exagerati cu atatea pretentii si atatia bani aruncati pe geam. Cred ca de fapt noi suntem aia nebuni cand acceptam sa le facem jocul!

Alexandra Albu spunea...

Pai si daca Ana vrea sa mearga ce? Ea decide singurica? Aveti ani multi inainte in care sistemul scolar romanesc o sa va stoarca de bani in felul asta. Excursia poate o inteleg (desi eu nu as lasa copilul sa plece cu minunatele cadre de acasa, da' asta sunt eu) dar tampeniile alea de "concursuri" nicidecum. Hai cu pantofii!

ioana spunea...

Nu-i asa de simplu cum spui tu. Sigur, nu trebuie participat la toate, poti sa o pui sa aleaga, dar sa spui un Nu hotarat e nedrept si risca sa o faca sa se simta prost fata de colegi. Iar copiii pot fi foarte cruzi la varsta asta, sau sinceri, cum vrei tu sa spui.
Cat despre excursie, Ana a fost deja in vreo 4 excursii, dintre care 3 cu gradinita si pentru ea a fost super. E drept ca eu am stat ca pe ghimpi, dar oricum asa voi sta de la o varsta incolo:)

Alexandra Albu spunea...

Eu nu am zis ca e "simplu" insa cand ajungi sa numeri banii devine complicat. La aia ma refeream. Daca sunt finante suficiente, apoi atunci sa bage mareeee, si iei si tu pantofi si tot ce iti doresti. Nu? Daca insa te simti nedreptatit de sistem...eu una am de gand sa imi invat copilul ca nu conteaza ce zic altii atata vreme cat tu stii sigur ce e bine sau rau. Cruzimea nu ma intereseaza. Viata e plina de cruzime :) De cruzime din aia adevarata :))))

ioana spunea...

Pai asta e problema, ca eu am cam ajuns sa-mi pun in cap "sistemul". Si da, sistemul e bolnav si ar trebui sa fie schimbat, dar cum sa o faci cand sunt parinti care fac orice pentru a nu supara? In fine, pana una alta, am renuntat la un toc de la pantofi si am luat spanac:))

Mai, ma omoara cineva cu spamuri! Ce are cu mine?

Alexandra Albu spunea...

Nu conteaza ce zic alti parinti sau ce fac ei. Suntem oameni mari si ne asumam fiecare ce avem de facut :) Cine te spameaza bre? Si in ce fel? Comentariu pe blog sau email? Poti sa alegi sa nu mai comenteze decat cei cu cont google, fara anonimi.

ioana spunea...

E un pardalnic de anonim! O sa rog inginerul sa rezolve problema diseara!

B. spunea...

Apoi aia e problema, că mai sunt şi anonimi bine intenţionaţi şi n-aş prea vrea să-i eliminăm pe toţi dintr-o lovitură...

Pe de altă parte, eu nu mai ţin minte cum era cu comentariile dacă e CAPTCHA activat -- şi utilizatorii cu cont Google sunt obligaţi să introducă prostia aia de text, sau numai anonimii?

Orin spunea...

Şi eu votez pentru pantofi! Într-adevăr, nu sînt mare scofală concursurile alea! Sau cum spui tu, n-o înscrie la toate!

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes