luni, 28 ianuarie 2013

Vă place Mozart?

Din seria dacă e duminică, pune-te de distrează copilul,  ieri am fost la teatru să-l sărbătorim pe Mozart. Şi nu, nu la Ateneu, unde singura încercare de a culturaliza copilul s-a soldat cu un eşec, fiind târâţi afară din sală de copila plictisită de atâta rafinament, ci la Odeon. Măcar aici e familiarizată cu sala unde a stat nemişcată şi a văzut de vreo 12 ori Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi. Dacă nu l-aţi văzut, duceţi-vă neapărat, e absout delicios! V-am povestit deja despre el aici, dar nu ştiu ce au păţit pozele că nu se mai văd (sau la voi se văd?).

Revenind la Mozart, cei de la Asociaţia Clasic e fantastic şi-au propus să continue eforturile de educare muzicală a tinerei generaţii cu o serie de 5 spectacole, de câte o oră, despre copilăria marilor compozitori. Proiectul a fost inaugurat ieri, cu un spectacol despre Mozart când era mic, cu actori şi marionete ( de fapt, o marionetă) şi cu doi muzicieni ce au cântat la pian şi vioară, povestindu-le celor mici despre cum funcţionează instrumentele, din ce sunt compuse şi cam ce trebuie să faci să scoţi sunete mai lungi, mai scurte, mai groase, mai aşa sau mai aşa ca la final să iasă ceva ce a făcut-o pe fie-mea să înceapă să plângă.

Fără glumă, Ana s-a pus pe bocit când a văzut cum cântă pianista de pe scenă Rondo-ul alla Turca. Ori că şi-a adus aminte că ea nu a mai pus mâna pe pian de vreo două săptămâni, ori că şi-a dat seama că a ratat ocazia de a fi un copil genial, precum Mozart, ori că pur şi simplu i-a plăcut muzica, cert este că la sfârşitul spectacolului stătea cu capul în mâini şi suspina amarnic după o glorie neavută, în timp ce alţi copii se jucau pe scenă şi făceau poze cu actorii. Căci da, după o oră de culturalizare intensă, cei mici pot zburda liberi pe scenă şi voi puteţi să le faceţi poze şi să le puneţi pe blog, nu ca mine care m-am văzut nevoită să stau să consolez bucăţica de pianistă din dotare.

Revenind la spectacol, o să spuneţi, pe drept cuvânt, păi bine, măi fato, la ce naiba vii şi ne spui acum despre un spectacol care a fost ieri? Ieri a fost doar prima reprezentaţie. Dar Mozart mai vine la Odeon şi pe 3 februarie, de la 11h şi posibil şi în următoarele două luni. Eu zic să vă duceţi- durează doar o oră, e cu actori îmbrăcaţi în şoricei, e foarte interactiv, e muzică bună şi e duminică dimineaţă, în centru. Tocmai bine să vă opriţi apoi la o cafea, în Centrul Vechi.

Şi acum vă las să lăcrimaţi:


0 comentarii:

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes