miercuri, 19 februarie 2014

Ce mai înseamnă să fii domn în zilele noastre

Domn este acela care, văzând o femeie cu un copil de fustă care stă şi priveşte cu obidă la cele doar două pachete de cărţi cu animale de la Mega Image, spune pe cel mai calm ton din lume:

- Lăsaţi doamnă, nu mai cumpăraţi toate prostiile pentru colecţia asta, că am eu suficiente dubluri de la fiu-miu. Uitaţi, luaţi şi pachetele astea de la mine şi, dacă nu vă grăbiţi, aşteptaţi-mă puţin în faţă, pe băncuţă, că mă duc repede până acasă să vă aduc şi restul de cărţi.

Domn este acela care îmi ţine uşa şi-mi ia sacoşa plină de pui, cartofi, ouă şi portocale (da, ştiu, m-am încăpăţânat să cumpăr ce-mi trebuie, chiar dacă nu se vinde pe cărţi) şi care o porneşte în pas vioi către prima scară de bloc, urcă repede şi coboară cu ditamai pacheţoiul de cărticele. Şi apoi, cu o Ană fericită lângă el şi cu albumul pe genunchi (îl cară zilnic la şcoală), stă zece minute în plină stradă şi o ajută să-şi completeze colecţia. Şi tot el îi mai dă şi nişte cărţi aurii ca să aibă ce să dea la schimb.

Domnule dragă, nu credeam vreodată ca un joc inventat de un magazin să mă poată face să spun asta despre un bărbat pe care abia l-am cunoscut: sunteţi un domn și un tată minunat!

5 comentarii:

Bucuresti servicii spunea...

MULT ADEVAR...in cuvinte mici !

Foarte frumos !

mara spunea...

Câte vă mai lipsesc? Nouă 19. Zic să ne vedem, să facem schimb.

Anonim spunea...

Timbre mai exista? la 1900 toamna cand eram eu in generala aveam clasoare minunate si periodic imi lua mama plicuri cu timbre, de la posta,minunate chestii...colite,serii,stampilate,ne..cele mai frumoase flori, cei mai speciali fluturi, presedintii americani, mama, cate lucruri interesante am invatat de la timbrele alea!

Ioana spunea...

Da, Mara, ar fi o idee. Mai ales ca nici nu stam departe. Sa ne vorbim pe fb.

ioana spunea...

Draga Anonim, imi aduc bine aminte. Eram asa de emotionata cand desfaceam plicurile acelea si cu cata grija luam apoi timbrele cu clestisorul ala special! Una din bucuriile copilariei noastre de care imi pare rau ca s-a pierdut.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes