duminică, 11 martie 2012

Duminică

Îi știți pe cei de la Zurli? Deși mai corect era să spun, nu-i aşa că-i știți pe cei de la Zurli? Şi nu-i aşa că vă plaaac? Mai tareee! Şi acolo în spate, că nu se audeee! La cererea publicului dezlănţuit, trupa Zurli se dă în spectacol la Muzeul Țăranului Român. În martie şi aprilie, în fiecare zi de week-end, de la 10:30 şi de la 12:30, contra sumei de 10,5 lei de căciulă, fie ea mică sau mare. Ce trebuie să ştiţi înainte de a vă târî odrasla spre locul de culturalizare: musai rezervare la 0728295872. Altfel, e jale.

De intrat, intraţi şi fără, că deh, suntem în România unde oamenii sunt drăguţi, sensibili şi li se fâlfâie de reguli. Doar că odată intraţi, începe lupta pentru supravieţuire. Azi dimineaţă, numărul celor care se înghesuiseră în săliţa de spectacol de la MŢR era copleşitor şi depăşea cu mult numărul de locuri. Având în vedere mulţimea dezlănţuită ce tropăia disperată după un loc, fie el şi-n picioare, noi, ăştialalţi cu rezervare (sau mai pe scurt, fraierii), am ajuns să căpătăm 4 locuşoare unde am fi putut să stăm în cel mai bun caz, pe rând. Chiar după ce am supt burta, mi-am ţinut respiraţia, am aruncat geanta pe jos, am ridicat mâinile în sus şi am încercat să-mi ţin picioarele la gură, tot n-am încăput decât două persoane.

Noroc că actorii au hotărât să cheme toţi copiii în faţă  şi să-i invite să stea pe jos, sperând astfel să facă loc pentru toată lumea. O soluție aparent rezonabilă, care însă a provocat cascade de urlete şi ţipete de la juniorii de până în trei ani (tot nu înţeleg de ce trebuie să aduci la teatru un guguloi de nici 2 ani şi să te ambiţionezi să stai până la sfârşit, deși el nu spune decât mamiii, vleau pa pa!). Nu am înţeles nici nervii mamelor de guguloi care se încăpățânau să stea și ele în faţă în cel mai bun caz pe jos, în cel mai rău în picioare, cu guguloiul urlător în braţe, fix în faţa mea și care nu voiau cu niciun chip să înţeleagă cuvintele: părinţii în spate, copiii în faţă. Nimeni nu a spus că nu poți să-ţi iei şi guguloiul cu tine, în spate. Doar las-o pe fie-mea să vadă, că d-aia am făcut rezervare!



Spectacolul ne-a plăcut. Are tot ce-i trebuie: şi costume şi muzică şi poveste şi interacţiune şi actori simpatici şi pilde şi poante. Şi durează doar 45 de minute, deci rămâne timp şi pentru o raită la etaj, la Cărtureşti,  și pentru o tură de Kiseleff.

Dacă vă tentează să încercaţi senzaţia Zurli, aveţi spectacol pe 18 Martie cu Cenuşăreasa şi pe 25 ale lunii cu Albă ca Zăpada. Nu uitaţi de rezervare!!!

8 comentarii:

Luminita spunea...

si eu vroiam sa merg cu hunii la ei, noi mergem acolo sambata, la Paiata. am auzit de Zurli ca-s buni, dar din ce povestesti acolo de organizare, nu bun. adica, in cel mai bun caz, stam in spate, cu tot cu rezervarea facuta inainte?? pai asta nu trebuie s-o permita organizatorii, in primul rand, si apoi bunul simt al romanului, care mda, nu exista... om vedea, merci de nr de telefon, aveam nevoie.

ioana spunea...

Ce sa-ti spun? Daca Ana ar fi fost mai mica,cred ca m-ar fi deranjat sa o stiu despartita de mine, pe jos, urland eventual, doar pentru ca li s-a permis intrarea altora fara rezervare. Pana si cei din trupa au fost deranjati de numarul mare de persoane intrate fara rezervare si au promis ca nu vor mai accepta astfel de situatii. La 10 lei biletul, mi se pare normal sa ai totusi un locusor sub fund. Si chiar cu rezervare, locurile sunt minuscule. Dar, spectacolele sunt foarte bune.

Luminita spunea...

hai ca m-am riscat si-am facut rezervare ptr duminica. sper sa nu fie un esec, ca fi-miu Robi ma bate deja la cap de vreo 2 zile sa mergem la 'piatu nou'. locurile sunt mici, stiu sala f bine, noi mergem tot acolo, dar sambata, la alta trupa.
ne-au intrebat daca stau in brate cu noi, copiii, sunt curioasa daca pentru 3 scaune platesc totusi 6 locuri... banuiesc ca da... :((

te tin la curent.

Ioana spunea...

Cum a fost?

Zu spunea...

:-)) am fost si eu in sala, ce coincidenta! Eu am stat pe o bancuta si copilul langa ea, in picioare, lipit cumva de mine, nu pot sa spun ca mi-a fost greu insa era cam nebunie, ai dreptate. Am vazut ca si-au propus sa nu mai primeasca public decat pe baza de rezervare si asa mi se si pare corect, sa primeasca lume pana cand se epuizeaza locurile si gata, atat.

Ioana spunea...

Ce chestie! Ca sa vezi ce mica e lumea si ce multa se strânge când e vorba de distrat copiii! Bine ca a fost frumos spectacolul!

Luminita spunea...

eu am fost duminica asta, si a fost destul de ok. nu a fost buluceala, am facut rezervare si am stat chiar in fata. hunii au stat initial pe jos, pe pernuta, apoi au venit langa noi, pe bancuta. mai mult decat decent, a fost ok, scriu acum un post despre asta.

Ioana spunea...

Înseamnă ca nu au mai primit persoane în plus peste rezervările făcute. Super!

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes