vineri, 14 septembrie 2012

Idei de şcoală nouă?

Dragi mămici născătoare de prunci şcolari, vin la voi cu o mare rugăminte. Trei zile mă despart de noua mea viaţă ce va presupune pe lângă treziri cotidiene cu noaptea-n cap şi încercări de a convinge şcolăriţa din dotare să îmbuce ceva sănătos înainte de a pleca de-acasă.

Problema este că eu însămi opun rezistenţă atunci când trebuie să deschid uşa frigiderului înainte de ora 9. Situaţia se schimbă dacă micul dejun este servit la pat, pe o tavă de lemn pe care stă un fir de floare frumos mirositoare, alături de un pahar cu suc de portocale şi o ceaşcă de cafea aburindă, cu un croissant cu unt şi un bol minuscul plin cu gem proaspăt de căpşuni. Dar cum copila n-are decât 7 ani şi eu nu sunt dispusă să plimb tava cu ochii cârpiţi de somn, trebuie să recurg la ceva mai inteligent pentru a-i băga ceva la maţ ca să-i meargă creierul mai bine.

Deci, pe lângă  cana cu lapte pe care o soarbe oricum zilnic cu ochii în televizor, ce aş mai putea să-i dau la micul dejun? Ceva rapid, care să nu necesite pregătiri excesive şi care să nu fie din categoria iaurt-sana-brânzică de casă sau alte d-astea etichetate de Ana cu beah!

Mai am o problemă şi cu pacheţelul pentru şcoală care, din păcate, trebuie să fie compus din dumicate mici căci fie-mea n-are voie să muşte pe dinţii din faţă încă nişte ani de acum înainte.

Şi acum o ultimă întrebare pentru mamele de fete: cum fac astea mici ale voastre cu mersul la buda şcolii? A mea nu ajunge să stea în picioare şi să nimerească unde trebuie, deci ar trebui imaginată  altă metodă cât de cât igienică. Any idea?

10 comentarii:

mara spunea...

fructe? cereale? bicuiți?
Eu când eram mică mă cățăram. :)

Alexandra Albu spunea...

Eu n-am scolar inca, dar cum fetita mea e mare mancacioasa de obicei fac cina asa fel incat sa ramana pentru dimineata: placinte din foi subtiri cu branza sau carne sau ciuperci sau legume (ardei, ceapa, morcov calite). Sau pizza facuta de mine tot numai cu legume deasupra, sau salata de vinete pe paine (am mereu vinete in congelator), sau icre, zacusca...asta ca tot a venit toamna. E drept ca Mara adora legumele :)

ioana spunea...

Problema mea a cand fac eu placintele alea. Se fac greu?

Alexandra Albu spunea...

nu se fac deloc greu: iei "foi de placinta" congelate (nu "aluat" din ala care se umfla, ci foi subtiri) le decongelezi si prepari umplutura dupa cum ar veni:
- branza plus oua
-carne de vita plus ceapa calite
-ciuperci plus ceapa calite si oua
-ardei, ceapa, ciuperci, morcov, ou
-urda, sare, marar
Pam pam! Merge si la cina si in ziua urmatoare...si la pachetel!

szqwer spunea...

Ioana zic si eu niste idei de mic dejun mai dietetic 9 eu am o boala cu dieteticul la copii chiar de-s mari ), in afara de cereale, ou fiert, omleta la cuptor cu branza rasa ( se face repede, cat te imbraci tu si machiezi-in caz c-o faci ), pateu de ficat, cascaval,gem /dulceata cu biscuiti, miere pe paine cu unt,croissante cu diverse umpluturi.
La scoala eu ma urcam cu picioarele pe toalete, nu e frumos da e sanatos !

Ioana spunea...

Asta cu urcatul e o problema la Ana. De fiecare data ajunge sa facă pisu pe chiloți:)

Anonim spunea...

dc toaleta scolii e cat de cat civilizata, adica exista o curatenie macar aparenta, eu am gasit la DM niste servetele umede speciale pentru sters/curatat/igenizat colacul toaletei sau marginea toaletei. sunt destul de marisoare incat dc le aplasezi bine nici nu atingi colacul. arunci servetelul, astepti 30 de secunde (cam cat ii ia sa ridice sortuletul si sa dea jos ciorapii si chiloteii sau pantalonii) si se aseaza pe colac. pam-pam. eu asa procedez cand sunt undeva unde nu am prea multa incredere. nu sunt exagerat de scumpe 5-6 lei un pachet cu 15 servetele.
eu sunt prea scunda pentru "pozitia schiorului" si nu stau prea grozav la capitolul echilibru sa ma sui pe toaleta.
ady

Ioana spunea...

Super! Merci mult pentru pont. Ma duc luni la DM sa le cumpar.

Anonim spunea...

cu placere. dar nu e meritul meu. anul trecut, pe vremea asta, ada avea aceleasi probleme. ea mai zicea de niste folii/hartii de protectie pt colac de la kaufland. cum sunt prin unele toalete corporatiste. benzinarii sau carcium mai fitzoase/mai curate. dar in kaufland ajung mult prea rar (1-2 ori pe an) si cand am ajuns n-am cautat si asta.

in legatura cu micul dejun: nici eu nu pot sa mananc imediat ce m-am trezit. ar fi chiar asa grav sa-l ia in prima pauza, cea de la 9? eventual cu caserole mici cu friptura/mezeluri bune/omleta/oua fierte tari taiate cubulete ca sa nu muste pe dintii din fata. si o alta caserola mica cu paine taiata la fel. sau prajituri necremoase (cozonac, chec, negresa, fursecuri, etc) taiate cuburi sau rupte bucati mici si un sana/aiurt de baut/lapte. eu n-as zice nu la un astfel de mic dejun. si eventual, daca nu ii tine pana la pranzul de acasa (afterschool) un termos mic cu un suc de fructe (mai gros, eventual cu banana, sa-i tina de foame) facut de acasa, cu 2 cuburi de gheata. ca sa nu se oxideze fructele pentru alta pauza. (fructele taiate oxideaza si nu arata imbietor).
ady

Ioana spunea...

Merci pentru sfaturi. Cred ca asa o sa fac. Ii dau un iaurt cu cereale dimineata si ceva mai consistent la scoala.Eu ma gandeam sa-i tai un sandvici mai marunt, dar cred ca ideea cu doua casolete e mai buna. In felul asta nici nu va naste intrebari "de ce iti taie mama ta ca la bebelusi?".

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes