marți, 16 aprilie 2013

Cinci minute

În dimineaţa asta chiar nu ştiu ce să vă povestesc. Şi atunci,  la ce naiba ne mai deranjezi, o să spuneţi. În mare aveţi dreptate, doar că, de când vă ştiu aici, simt nevoie să trec să vă spun bună dimineaţa, să vă întreb ce mai faceţi, să mă aşez un pic în faţa voastră, să vă ofer poate şi o gură de cafea şi să stăm câteva secunde împreună, înainte să ne apucăm de o nouă zi.

Uneori poate nu aveţi chef de mine, aşa cum nici Ana nu mă vrea în fiecare dimineaţă lângă ea. Mă simte când intru la ea în cameră şi o văd cum se duce disperată spre perete, cât mai departe de orice tentativă de a o scula din pat. Alteori însă, se întinde pisicoasă sub mâna mea care o mângâie pe frunte şi mă caută cu ochii închişi să vin să o pup şi să apuce să se mai ascundă două minute în îmbrăţisările mele.

Şi mai sunt zilele speciale, cele în care reuşesc să sar din pat fix la 6h30, să pregătesc repede cafeaua, laptele, sandviciurile, hainele şi atunci îmi rămân 5 minute pe ceas în care să mă strecor lângă ea în pat, să o iau caldă şi moale în braţe şi să mă bucur că încă încape la mine şi că vrea încă să stea cu mine. Şi atunci  îmi bag nasul în părul ei şi stau aşa, fix 5 minute şi o respir şi o ocrotesc şi  mă umplu de ea.

În rest, chiar nu ştiu ce să vă povestesc. Mai vreţi puţină cafea?

sursa foto aici






8 comentarii:

Lavinia spunea...

mai da-mi mie o gura de cafea te rog ..ca azi cam dorm pe mine ! si sa-i dai un pupic Anei si din partea mea ! :)

Ioana spunea...

Tie nu-ti dau cafea, ca nu ai voie!

Lavinia spunea...

:)))) bineeee.. atunci o bere te rog ! :D

Ioana spunea...

:))))

yusuf spunea...

Ce cunoscute îmi sunt acele 5 minute pline de dragoste, calde și moi.Uneori mă întristez când mă gândesc că nu peste mult timp nu vor mai exista, mai ales că sunt mamă de băiat.Cred că trebuie să mă bucur cât mai intens de ele cât mai e timp, nu?
P.S. eu una chiar te aștept în fiecare zi și îmi pare bine când intri chiar și numai pentru a saluta. :)

Ioana spunea...

Ma bucur sa te stiu pe aici, Yusuf!

Alexandra Albu spunea...

Ah cum le miroase parul! Miroase a "puiul meu"...

monica spunea...

da, da, e aşa de liniştitor mirosul de "copil care doarme"... moale şi cald...

frumos mai scrii, Ioana, chiar şi când spui doar "bună dimineaţa"

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes