miercuri, 10 aprilie 2013

Ce faci dacă vrei să-i faci copilului nişte analize?

Asta e întrebarea, vorba clasicilor. Răspunsul nu l-am aflat. De intuit, îl intuiesc. Nu ştiu de ce, dar simt că e ceva legat de banii mei. Nu că și contribuţia aia obligatorie la asigurările de sănătate n-ar fi legată tot de banii mei. Este, dar aia ţi se ia automat, nici n-o vezi. Dar altfel simţi când te scotoceşti după portofel, când îl deschizi cu grijă ca şi cum de acolo ar putea să zboare un canar rătăcit, scoţi o hârtie, încă una, poate şi pe a treia. Le întinzi cu grijă, petrecându-le duios cu privirea până dispar sub un birou de unde apare mic şi meschin un bonuleţ trufaş şi tupeist. Nu mă întrebaţi de ce vorbesc aşa de urât despre el, dar eu aşa îl consider.

Ei bine, vine o zi când te hotăreşti timid să încerci să vezi cum ar fi dacă ai încerca să schimbi lucrurile. Prima greşeală ar fi să doreşti să le schimbi în folosul tău. Mare prostie! Pentru că degeaba ai fugit de trei ori de la birou ca să-l prinzi pe medicul de familie la post, degeaba ţi-a dat trimitere, degeaba ai sunat de nebună la cabinetele ce se laudă că lucrează cu Casele de asigurări -- banii ori nu mai sunt, ori nici n-au fost. Sigur, speranţa moare ultima, aşa că nimeni nu spune că banii nu vor veni. Staaaţi, nu am spus că vor veni, ci doar că poate vor veni, aţi înţeles? Am înţeles. Ce nu am înţeles este unde se duc când nu vin, if you know what I mean. Vreo idee?

11 comentarii:

Alexandra Albu spunea...

Este neshte baieti care ii ia! Pe ei, pe banii nostri. In rest...mergi la laborator cu banii personali si faci analize, sau astepti pana pe fix 1 ale lunii si atunci te infiintezi cu trimiterea la laboratoarele care lucreaza cu Casa de asigurari. :)

Lavinia spunea...

acum ca spui..nici nu cred ca le-am facut fetelor analize gratuite ..ever ! Am abonament pentru ele la Regina Maria..si da..acolo sunt analizele gratuit..contra cost :))))

ioana spunea...

Lavinia, pai la tine nu firma ți-a făcut abonamentul?

Anonim spunea...

Pai armata, parlamentarii, europarlamentarii,politia,jandarmeria,judecatorii, din ce vrei sa traiasca ? Tu du-te la privat si pune banu pe masa ca doar patronii aia de laboratoare si clinici private nu traiesc cu aer.
Daca nu,exista Franta ...precis poti face si acolo interviuri.Si la cati romani sunt deja acolo,s-ar putea chiar sa te angajezi cu juma de norma in plus.

ioana spunea...

Crede-ma, nici in Franta nu e simplu:(

Anonim spunea...

hm...te cred numa daca spui ca ai incercat.
Doar pareri,e cam putin.

Anonim spunea...

hm...te cred numa daca spui ca ai incercat.
Doar pareri,e cam putin.

ioana spunea...

Pai, spune-mi tu atunci concret. Eu știu franceza, dar cred ca asta nu e suficient pentru a-ți găsi de lucru într-o tara unde tot prostul vorbește franceza:) Cat despre interviuri, sa fim seriosi, cine m-ar angaja pentru asta, intr-un moment in care media frantuzeasca este intr-un declin fara precedent si asta o stiu de la sursa. Ar mai ramane optiunea de a ma face bona, dar din fericire nu sunt inca asa de disperata. Si zic "din fericire" cu toata seriozitatea.

yusuf spunea...

La noi în oraș dacă vrei să faci analize îți aduci aminte frumos de cozile ceaușțste și mergi săîți ocupi un loc la coadă în jur de 02:00 noaptea și asta doar o zi sau două pe lună că ”plafonul s-a epuizat” este tot ce auzi în zilele următoare.deci te înarmezi cu răbdare și ceva noapte în cap:) dacă nu dai bani și se rezolvă sigur ;)

ioana spunea...

Da mai, m-au zapacit si pe mine cu plafonul asta. Dar acum, mi se spune ca nu au bagat casele de asigurari fonduri. E o mare bataie de joc.

Anonim spunea...

eu am reusit sa fac analize fetitei, gratuite, la o clinica privata, doar cu trimitere...medsana
Rodica

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes