joi, 18 aprilie 2013

Coffee break

Ieri, undeva prin centrul capitalei. Mă sui în autobuz, cu o geantă atârnând pe umăr și cu o plasă cu niște pui în cealaltă. Ochesc un loc liber, lângă un domn cu figură jovială și în fața a două doamne vorbărețe. Mă așez și încerc să-mi plasez punga undeva între cele șase picioare existente deja, plus cele două din dotare. Dintr-o dată, nările mele se simt gâdilate de un parfum amintind de cafenele pariziene. Fără să-mi dau seama, îmi ridic nasul și încep să trag aer cu nările larg deschise.
- S-a întâmplat ceva? întreabă domnul.
- Miroase extraordinar de bine a cafea, zic și aproape că-mi bag nasul în plasa de la el din brațe.
- E de la mine, zice. Cafea cu aromă de migdale, de la Florian.

Rămân așa, preț de câteva minute, cu ochii închiși și cu imaginea cafenelelor în nări și-n minte. Mi-e bine. Cu o ceașcă de cafea băută pe îndelete în imaginație, încerc să ajung la cartea din geantă. O scot încet și mă încurc în plasa cu pui care mă lovește peste picioare. Dau să o ridic și rămân cu ea suspendată, fără să știu cum aș putea să o reașez pe jos, între picioarele celor două vorbărețe.

- Dați-mi-o mie, zice domnul. V-o țin eu!
Mă uit la el și caut pe fața lui umbra unui zâmbet ironic. Nici urmă de așa ceva. Fără să mai aștepte, îmi ia punga, o pune încet între noi, sprijinită de el și spune pe cel mai blajin ton din lume:
- Stați liniștită, stă bine aici. Dumneavoastră profitați și citiți în continuare.

Mi-e bine. Mulțumesc!

4 comentarii:

Alexandru Diaconescu spunea...

Deci nu numai lucruri rele se intampla in autobuz!

Lavinia spunea...

foarte frumos asa ! cu un asa gest si cu o cafea de la Florian..e chiar placut sa-ti incepi ziua !

ioana spunea...

Daa, un adevărat domn.

yusuf spunea...

mai sunt şi lucruri bune în Romaânia contrar așteptărilor.Țin minte că aveam treabă la casa de asigurări de sănătate și la un ghișeu era o doamnă atât de drăguță și amabilă, cu zâmbetul pe buze încât am rămas uimită și i-am mulțumit pentru felul în care se purta.Atât de ciudat mi s-a părut, din păcate.

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes