luni, 1 aprilie 2013

Şşşt, cresc plantele!

- Unde mergem? zice.
- În Herăstrău, la o cafenea. Tu vorbeşti despre plante şi seminţe, eu vorbesc despre tine.
- Şi-mi iei şi-un suc?
- Iau şi suc.

I-am luat şi suc. De mere, de la bar, că cel gălbui oferit de organizatori nu i-a plăcut. Dar i-a plăcut foarte mult de Mara (din păcate nu m-am lămurit a cui fetiţă era) şi de dl Mugur Pop, care a reuşit cu trei seminţe, o lupă, nişte plăntuţe, câteva poze şi multă răbdare să ţină nemişcată o gloată de pitici ce în prezenţa noastră se dovedeau obositor de turbulenţi, de parcă erau băgaţi în priză. Ei bine, dacă aveţi vreun astfel de copil prin casă şi nu ştiţi ce să faceţi cu el, aflaţi că Asociaţia Descoperă Natura, împreună cu Dacia Plant şi Foto Union organizează până pe 6 aprilie, cu ocazia săptămânii Şcoala Altfel, un atelier despre fascinanta lume a plantelor.

Hai mamă, sus mâna, că ştii! (în dreapta Anei o vedeţi pe Mara; cine o revendică să ştim şi noi?!)
Să nu vă aud că spuneţi las' dom'ne că al meu e mare şi ştie toate astea sau că el e cu bakuganii şi nu cu seminţele! Ia lăsaţi-l săptămâna asta în cafeneaua Tête-à-Tête din Herăstrău, oricând vreţi voi între 10h şi 16h, şi o să-l vedeţi cum se dă pe brazdă şi începe să turuie despre botanizare, seminţe, răsaduri, despre cum creşte o plantă, despre cum se îngrijeşte. Dacă vreţi să ştiţi mai multe despre eveniment, sau dacă nu aţi înţeles nimic din ce v-am povestit eu, atunci duceţi-vă la cei de la Foto Union unde totul e foarte clar. Apropo, ador poza asta, vă mulţumesc frumos pentru ea:

Ce te râzi, fată?


Dacă vă întrebaţi ce am făcut eu cât fie-mea se agita cu mâna pe sus prin faţa ochilor dl Pop (am observat că de când e la şcoală, ea nu mai vorbeşte cu adulţii decât după ce ridică două degete; horror!), ei bine am socializat. Mamăăăă şi ce bine a fost! Să te trambalezi cu o cafea în mână, când afară la soare, când înăuntru la răcoare şi să turui şi să turui. Şi încă o gură de cafea şi un hahahaha şi un hihihi şi un ia uite-te pe cine văd şi un vaaai, ce bine îmi pare să te cunosc şi un doamne, ce scump e ăsta mic şi la sfârşit parcă ai vrea să mai poţi trage de cafeaua aia şi de vreo câteva mame responsabile care din motive de copii mici sau bolnavi trebuie să plece şi să mai stai un pic, doar un pic. Că doar e duminică! Şi miroase a primăvară şi copilul aleargă pe alei, în braţe cu un pui de coacăz pe care l-a primit cadou. O să-l planteze la ţară, ca acum ştie cum.

Unul e al nostru!

1 comentarii:

Andrei spunea...

Foarte fain !!!!

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes