Ce mare scofală, o să ziceți, e plină piața de mere! Mda, doar că după ce ultimele mere cumpărate de mine din piață, dela Obor, erau degerate în interior și aveau gust de carton, am apelat again la ei. Știu, ați mai citit probabil despre sera lor și legumele aferente, acum au și mere care, vorba Anei, parcă ar fi de la noi, de la țară. Poate nu sunt ele perfecte, poate nu sunt nici cele mai frumoase, dar sunt pe bune, adică d-alea de muști și-ți rămâne atârnat de cerul gurii gustul ăla de fruct proaspăt cules. Și dacă până și bona mea care are prieteni cu livadă de meri m-a asigurat că "astea sunt d-ale noastre, doamnă, cum erau pe vremuri", apăi înseamnă că am cumpărat un dram de sănătate de la oamenii ăștia. Și dacă tot vă vorbesc despre ei, hai să vă spun că au un spanac absolut demențial, cu frunză mică și fragedă, o salată creață dulce și parfumată din care a mâncat până și copila, au și cartofi care, nu știu dacă știați, dar sunt printre legumele cele mai periculoase atunci când sunt tratate (practic, substanțele se bagă în pământ și leguma este infestată cu totul, iar e-urile persistă și după curățare). Eu mi-am luat de la ei și legume de ciorbă și pe bune că îi dau alt gust. Nu știu, poate sunt eu subiectivă, pentru că îmi place că vin acasă, că nu sunt scumpi, că nu-mi iau bani de transport, că încearcă să facă o treabă bună și sper să reziste pe piață. Eu zic că pentru noi, ăștia de stăm în București și nu avem rude la țară, merită cumpărat, măcar din când în când. Prețurile sunt doar un pic mai mari decât în piață, iar gustul nu se compară, la fel ca satisfacția că îi dai copilului o porție de sănătate. Dacă a ajuns Ana să pună gura pe salată, credeți-mă, oameni buni, rar am mai avut asemenea victorie!
Bun și acum pentru cei care ați avut răbdare să mă citiți până la capăt și nu aveți chef să căutați pe net, iată și rețeta pe care am luat-o de aici (unde arată și mai frumos decât al meu, dar pun pariu că merele mele sunt mai bune, nah!)
Ingrediente
- 5 mere
- 5 linguri zahar pentru zahar ars
- 5 linguri zahar pentru compoziție
- 5 linguri gem
- 5 linguri faina
- 5 linguri ulei
- 5 linguri apa
- 5 oua
- 1 plic praf de copt
- esență de rom și vanilie
Bon appetit, everyone!
6 comentarii:
Eu nu pun gem in mere.Pun o bucatica de unt si cateva stafide.
Dupa ce caramelizez zaharul si tapetez peretii vasului pun merele, le pun untul si stafidele in interior,torn pandispanul si gata, le dau la cuptor.Iese frumos, aspectuos, nu se turteste.
Nu rom, nu vanilie pt ca astea modifica aroma minunata a marului copt.
Mai sunt persoane care pun frisca peste tort, la final, dar mie imi place sa se vada culoarea aia aramie, f frumoasa a aluatului impregnat cu zaharul caramelizat.
La mine s-a turtit pentru ca am lasat merele sa se inmoaie prea tare. Dar, a iesit gustos. Oricum, am retinut pontul cu untul:)
Zaharul nu e deloc bun. Desertul e departe de a fi unul sanatos.
Sigur, cel mai sanatos ar fi fost sa mancam doar merele, nu-i asa? Te rog, uita pe data aceasta reteta. Si data viitoare, semneaza-te, ca asa e frumos.
le sucre n'est pas mauvais pour la santé à condition de ne pas en abuser.Alors je trouve que ta tarte est saine pour la santé du corps vu que les ingrédients sont naturels.
Mesajul meu pentru persoana anonima : Sigur ca desertul asta e departe de a fi unul sanatos daca ai o burta mare.Desertul nu este de mancat dar este de gustat....
Merci a toi, c'est gentil de defendre ma tarte, mais bon, on ne peut pas contenter tout le monde:)
Trimiteți un comentariu