luni, 14 octombrie 2013

Roșia Montană- mea culpa

Aș fi putut să intru tiptil într-o polemică din care probabil aș fi ieșit cu coada-ntre picioare la vederea figurii ei descumpănite semn că iar o plictisesc cu explicațiile mele. Aș fi putut să o duc astă vară acolo, în munți, să vadă și ea cât mai are ce vedea. Aș fi putut să iau o hartă și să fac un cerc maaare de tot, acolo unde riscă să nu mai fie curând nimic. Nu am făcut nimic din toate astea și probabil că nici nu aș fi fost aseară la Universitate, dacă Ana nu m-ar fi întrebat acum vreo câteva zile:
- Mama, dacă oamenii ăia riscă să otrăvească pământul, tu ce faci,  mă lași să trăiesc într-o țară ca asta?

Și pentru prima dată de la începerea protestelor, m-am simțit direct responsabilă de ceea ce se întâmplă. Sigur, în mintea mea eram și până acum conștientă de răul care riscă să se petreacă sub ochii noștri și recunosc că eram bucuroasă că ies oamenii în stradă. Și că sunt mulți și că așa nu se vede că eu nu sunt. Sau tu, sau tu. Dar pentru copilul meu, eu eram marea absentă.



Și atunci m-am gândit că și dacă a doua zi are școală și trebuie să-și facă ghiozdanul și să meargă mai devreme la culcare, că și dacă îmi era peste mână să ies seara din casă, să bat drumul până în centru și înapoi, că și dacă stătusem toată ziua la birou (mda, eu mai lucrez și-n weekend-uri uneori), trebuia să fim și noi acolo. Acolo unde aseară  nu mai erau atât de mulți ca-n alte dăți. Și asta m-a speriat. Pentru că eram obișnuită să-i știu acolo, cerându-mi drepturile. Pe-ale mele și pe-ale copilului meu. Și pe-ale copilului vostru. Parcă nu sună prea bine, așa-i?

4 comentarii:

Unknown spunea...

noroc cu Ana...

Ioana spunea...

Intotdeauna:)

Anonim spunea...

Stii cum e....la un moment dat se satura si cei destepti cand vad ca oameni ca tine prefera sa stea in casa...eu am fost aproape la toate protestele...in timp ce tu erai cu fundul pe canapea, desi in tara asta traim cu totii. Si noi cei care mergem la protest avem joburi, si noi avem responsabilitati si familii.

ioana spunea...

Cum te cheama? Asa, ca sa incepem politicos daca tot ai venit pe la mine. Macar mi-am miscat fundul de pe canapea ca sa-ti raspund,

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes