sâmbătă, 13 aprilie 2013

Cum goneşti câinii vagabonzi de pe palierul blocului?

Ştiu, iubitorii de animale din născare şi din principiu au închis deja calculatorul, m-au alungat din sufletele lor şi au terminat-o cu blogul meu. Restul, aşteaptă probabil cu interes un răspuns la întrebarea din titlu. Nu, nu am răspunsul, că dacă l-aş fi avut, nu aş mai fi întrebat. Deci, vin şi vă întreb cum goneşti câinii vagabonzi de pe palierul blocului? Nu câini mici, pufoşi şi drăgălaşi. Nu puiuţi cu ochii umezi şi blăniţa moale care dau să se lipească de picioarele tale cu speranţa că le vei deschise uşa casei. Ci ditamai dulăul şchiop şi agresiv, başca consoarta dumisale care se găseşte, pardon de expresie, într-o perioadă de maximă atracţie pentru patrupezii virile din cartier. Nu mă întrebaţi cum au ajuns aceşti doi vagabonzi la uşa mea, cert este că au ajuns, s-au instalat pe preş şi pas de a-i mai da afară. Apropo, dacă printre voi sunt persoane care se întreabă deja cum pot fi atât de crudă încât să doresc să alung în ploaie o familie amărâtă pe 7 picioare zdravene plus unul beteag, ei bine, vă invit să-i adoptaţi. Aş fi fericită să o faceţi. Aş fi fericită să existe suficient de mulţi bucureşteni inimoşi care să poată lua acasă un căţel şi să aibă grijă de el. Să-l deparaziteze, să-l vaccineze, să-l plimbe, să nu-l lase să urle de unul singur în casă, să spele şi să cureţe după el. Şi nu să-l lase în faţa blocului, să doarmă pe trepte, să-l ridice la rang de păzitor al asociaţiei de proprietari. Cu ce mă încurcă că stă şi el săracu' acolo? Nu aţi înţeles: eu nu-l vreau acolo!

6 comentarii:

Alexandra Albu spunea...

Spray special. Sau din cel cu piper pentru auto-aparare. Cred ca dupa prima aplicare n-o sa mai vina acolo.

Anonim spunea...

Eu nu te-as sfatui cu spray, nu chiar functioneaza, probabil cainii or sa se intoarca si or sa te mai si tina minte, te inhata cu prima ocazie. Eventual un telefon la Primarie, sa vina sa-i ia? Ca altfel, nu stiu zau, eu stau la curte, am un caine in curte, intr-o zi am vazut la poarta o catea amarata si slaba, aveam o coaja de sandvis in mana si i-am aruncat-o peste gard. Atat, o coaja. Cateaua nu s-a mai miscat de langa gard o sapt, pana la urma am bagat-o in curte, n-am mai avut ce face, e a noastra acum. De la o singura coaja de paine. deci imagineaza-ti, e destul ca un singur vecin sa le aruce cate ceva de mancare si nu se mai dau dusi de acolo.
Andreia

Alexandra Albu spunea...

Andreia, animalele nu-s tampite. Daca le faci "rau" nu mai vin in acelasi loc. Plus ca spray-ul il porti la tine asa ca le dai de cateva ori si o sa vezi ca o sa tina minte sa nu mai vina acolo :) Ca na, ca orice caine vrea si el sa se protejeze de eventuale "atacuri" ca nu e prost.

Anonim spunea...

Alexandra, o persoana (Ioana) le da cu spray, alte 5 persoane din scara le dau de mancare...in conditiile astea, cainii nu vor pleca definitiv, se vor tot "reintoarce", sa vada care-i situatia, si ar putea chiar deveni agresivi daca se simt amenintati. alungarea functioneaza doar daca toti locatarii sunt pe aceeasi lungime de unda. Am vazut destui caini tinuti la tara care mancau cate o batatie buna de la stapan o data la cateva zile, pt ca au rupt/stricat ceva, dar tot veneau dimineata la legat, pt ca stiau ca acolo primesc mancare. cate vreme vor primi mancare, nu vor pleca.
Andreia

mara spunea...

Împrumuți un Amstaff de la cineva pentru o săptămână sau așa. :))))

Ioana spunea...

Mi-a imprumutat cineva aparat d-ala de gonit cainii si chiar functioneaza! Uraa!

 
Copyright 2011-2017 Așa și-așa
Blog theme by BloggerThemes